Arbeidsdeal - Better Minds at Work Skip to main content

De arbeidsdeal

Hoe een win-win ervan maken voor jouw organisatie?

Contacteer ons

Meer mensen aan het werk krijgen en een betere work-lifebalans voor wie aan de slag is: dat is de dubbele ambitie van de arbeidsdeal 2022. Op 20 november 2022 traden al enkele nieuwe bepalingen in werking. Er is inmiddels al veel digitale inkt over gevloeid en veel over gesproken.

Maar hoe ga je nu aan de slag!? En hoe zorg je ervoor dat dit nu net een win-win voor jouw organisatie kan worden?

Better Minds at Work en PwC Belgium delen hun inzichten in een gratis webinar en geven je alvast een aantal praktische handvatten om aan de slag te gaan. 

Inschrijven voor het webinar

2 februari – 16 uur

Subscribe

* indicates required

1. Recht op deconnectie

Minstens 20 werknemers? Dan leg je uiterlijk tegen 1 april 2023 afspraken vast over het recht om offline te zijn. Dit kan via een cao of arbeidsreglement. Concreet gaat het over de praktische modaliteiten, richtlijnen voor het gebruik van digitale hulpmiddelen tijdens rusttijden en verlof en vorming- en sensibiliseringsacties voor werknemers en leidinggevenden.

Bij Better Minds at Work ondersteunen we je om dit rond te krijgen voor het nieuwe jaar. Verwacht een hands-on aanpak bij het mee creëren van een communicatie charter, alsook diverse workshops en e-learnings die we aanbieden.

CONSULTANCY

Samen creëren we een communicatie charter en leggen we afspraken vast voor jullie cao of arbeidsreglement. Onze consultants staat klaar om nog dit jaar dit in orde te brengen voor jouw organisatie.

WORKSHOPS & E-LEARNINGS

Diverse workshops rond deconnectie en slimmer werken. Afspraken maken is belangrijk maar de sensibilisering over brein én communicatie hygiene is vitaal. Bekijk hieronder een greep uit onze workshops.

WORKSHOPS

DECONNECT TO RECONNECT – Hoe creëer je een goede balans tussen connectie en deconnectie, en dat op een breinvriendelijke manier? 

SLIMMER WERKEN, MEER DOEN – Werk slimmer, niet harder, behoud het overzicht en leer de principes Do Dump Delegate 

FOCUS AT WORK – Ontdek technieken om met meer focus te werken, thuis en op kantoor

HYBRIDE (SAMEN)WERKEN Creëer een optimale integratie tussen work/life

TAKE A BREAK TO ACCELERATE – Bewaar een gezonde balans tussen activatie en relaxatie

2. Opleidingsverplichting

Ondernemingen met minstens 20 medewerkers worden verplicht jaarlijks een opleidingsplan op te stellen. Zo’n plan bevat minstens de aangeboden opleidingen en de doelgroep van medewerkers voor wie ze bestemd zijn. Dit plan moet jaarlijks vóór 15 maart zijn opgesteld.

Deze bedrijven moeten ook een individueel opleidingsrecht van meerdere dagen per jaar garanderen voor elke medewerkers. In 2023 heeft elke medewerker recht op minstens vier opleidingsdagen, vanaf 2024 zijn dat er vijf.

Better Minds at Work ondersteunt je in het creëren en uitrollen van deze opleidingen. Desgewenst ontzorgen we je compleet en stellen we zelf een traject voor met de meest tijdige opleidingen voor medewerkers en leidinggevenden. 

Bekijk zelf al een aantal van onze mogelijkheden en contacteer ons om je opleidingsaanbod voor 2023 te bepalen.

Hulp nodig!?

Kan je hulp gebruiken om deze regels te vertalen naar de praktijk en in te voeren bij jouw organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie; we delen graag onze best practices en geven je tips hoe deze bepalingen om te zetten in een win win situatie voor je gehele organisatie!

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23