PMV zet met Activ8!-traject in op meer beweging, focus en welzijn - Better Minds at Work Skip to main content

PMV is een organisatie die wellbeing niet als een nice-to-have, maar als een must-have ziet. De balans tussen fysiek, mentaal en sociaal welzijn moet evenwichtig zijn. Het is een voorwaarde om de dagelijkse job graag en met veel goesting vast te pakken. Samen met hen ontwikkelden we het Activ8!-welzijnstraject! Benieuwd hoe we te werk gingen? Je ontdekt het hier.

Datagedreven, mensgericht 

PMV had een duidelijke missie, die verder ging dan het verbeteren van fysiek en mentaal welzijn. De organisatie wilde ook een cultuur van welzijn ontwikkelen die de algemene werkervaring positief en op een duurzame wijze zou beïnvloeden. Daarom voerde Better Minds at Work eerst de Human Capital Scan uit als een nulmeting, die het aanwezige welzijnsniveau en de belangrijkste aandachtspunten in kaart bracht:

  • Wat waren de grootste energiegevers?
  • Welke stressoren waren een blokkerende factor?
  • Hoe stond het met het algemene stressniveau?

Met de scan gaven we PMV een helikopterbeeld van het individuele en collectieve welzijn van zijn medewerkers.

“Onze mensen zijn de drijvende kracht van PMV, de motor achter onze continue groei en de ambassadeurs van onze professionele dienstverlening. Dankzij hun inzet, durf, kennis en expertise, kan PMV zijn rol als partner van ambitieuze ondernemingen en projecten volop spelen.” – Anthony Van Aerdebrugge, HR Manager. 

De volgende stap was logisch: een gericht traject uitwerken dat het mentaal, fysiek en sociaal welzijn van de medewerkers voorop stelde. Dat traject zou worden geleid door enkele welzijnsambassadeurs bij PMV,  de zogeheten ‘wellfluencers’. Deze 16 collega’s kregen via diverse learning formats de nodige training om zich te verdiepen in welzijnsthema’s. 

Holistische aanpak gericht op maximale adoptie  

PMV gaf het welzijnstraject dat ze met ons ontwikkelde, een naam: Activ8!. Dit traject werd meteen tot bij alle medewerkers gebracht!

Erik Franck, Johan Terryn, Elke Smeets en Elke Geraerts gaven in vier étappes de Masterclass “Je automatische piloot”.

Iedereen werd uitgenodigd voor een inspirerende dag met een keynote van Elke Geraerts en presentaties van ons team. Zo bracht Johan Terryn zijn interessant theaterstuk “Tot onze grote spijt”. Op humoristische en toegankelijke wijze deelde Johan persoonlijke ervaringen over omgaan met spijt. En vooral: hoe spijt dient als katalysator voor persoonlijke en professionele groei. Dit alles werd aangevuld met een reeks interessante workshops. Deze dag was het startschot van een holistisch welzijnsverhaal, dat zowel fysieke als mentale aspecten omvat.

Fysiek welzijn

Hoe werd Activ8! concreet ingevuld? Op fysiek niveau lanceerden we onder meer de  “Millionaire Step Challenge” via het Keep-Moving platform van Golazo Energy. In oktober 2023 zetten de teams gezamenlijk 3.564.208 stappen, wat gelijkstaat aan gemiddeld 9.171 stappen per deelnemer per dag! Daarnaast boden we de mogelijkheid tot fysieke tests, zoals het meten van de biologische leeftijd en conditietests. Deze tests werden uitgevoerd in samenwerking met Golazo Energy. Zo konden medewerkers hun fysieke conditie evalueren en verbeteren. Verder zagen we een hoge deelnamegraad in sportieve activiteiten die collega’s samenbrengen en doen bewegen.

Het programma omvatte ook diverse workshops en ‘skill builders’, gericht op energiebeheer en gezondheid. Met deze sessies benadrukten we de onlosmakelijke samenhang tussen beweging, slaap en voeding en hoe deze elementen bijdragen aan de volledige werking van het brein.

Mentaal welzijn

Met workshops over deconnecteren en reconnecteren werd er in het Activ8!-traject minstens zoveel aandacht aan mentale gezondheid. Zo hielpen we medewerkers om voldoende los te koppelen en opnieuw verbinding te vinden. De sessies boden concrete tips om stress te beheersen en veerkracht op te bouwen.

Daarbuiten konden medewerkers ook deelnemen aan individuele coachingstrajecten met een coach naar keuze, want naast gezamenlijke inspanningen wilden we ook rekening houden met alle individuele noden.

Doorheen het traject stimuleerden we reflectie en bijsturing via journals en regelmatige feedbacksessies. Zo lieten we medewerkers actief bijdragen aan verdere optimalisaties en zorgden we voor maximale betrokkenheid én adoptie.

Doorlopend en future-proof

Activ8! is een dynamisch en doorlopend traject. Door continue monitoring en evaluatie zorgen we ervoor dat de welzijnsinitiatieven blijven voldoen aan de veranderende behoeften van de organisatie en haar medewerkers.

—- “We geloven in de kracht van onze mensen en stimuleren hen om op een duurzame wijze hun talenten te ontplooien en hun fysiek, mentaal en sociaal welzijn in balans te houden. Dat is de kracht van ons Activ8!-programma.”  – Anthony Van Aerdebrugge, HR Manager.

Intussen zet PMV zijn welzijnsaanbod Activ8! in als een extra troef in employer branding-acties dankzij video’s en testimonials van de verschillende activiteiten. De investeringsmaatschappij verstevigt zo zijn imago van mensgerichte werkgever.

Meer weten? Ook nood aan een welzijnstraject op maat? Contacteer ons hier! 

Leave a Reply