Florence Pérès - Better Minds at Work Skip to main content

Florence Pérès

Florence Pérès was meer dan 20 jaar actief in de wereld van het internet en digitale media bij onder meer The Reference, ONE Agency en Duval Union Consulting. In een parallel parcours verdiepte ze zich in gezondheidswetenschappen en volgde ze onder meer een opleiding tot mindfulnesstrainer en stress en burn-out coach. Ze is een vaste waarde bij Better Minds at Work, waar ze onder andere het ‘Digital Balance’ programma uitwerkte. Naast de consultancy activiteiten, is Florence een veelgevraagde spreker en auteur van de boeken Digital Detox & Survivalgids voor tijden van verandering – Ga beter om met uitdagingen op het werk.

Lezingen

Change hacking: Hoe ga je om met veranderingen in je professionele leven met meer adaptieve veerkracht.

Ervaren je collega’s stress, onzekerheid, weerstand of zelfs angst bij veranderingen op het werk? Of het nu gaat om het aanpassen aan een nieuw softwaresysteem, het doormaken van een fusie, of simpelweg het omgaan met uitdagende periodes en crises, mensen kunnen zich overweldigd voelen door de voortdurende veranderingen die zowel hun werk als privéleven beïnvloeden. Florence legt uit hoe je de shift kan maken van ongemak en weerstand ten aanzien van verandering naar acceptatie, het omarmen en zelfs het verwelkomen ervan.

In haar boeiende lezing “Change Hacking” deelt ze krachtige inzichten, principes, praktische tips en effectieve strategieën om stress te verminderen, veerkracht en betrokkenheid te vergroten en medewerkers in staat te stellen met meer gemak door onzekere, complexe en snel veranderende tijden te navigeren.

Boek deze lezing

Focus your brain: meer focus en minder digitale afleiding voor meer productiviteit

Het wordt de ‘productiviteitsparadox’ genoemd. Ondanks efficiënte technologische innovaties is onze productiviteit de laatste jaren afgenomen terwijl onze stress beleving is toegenomen. Als we geen meesterschap krijgen over ons digitaal leven, zal technologie in dit tijdperk van afleiding niet in ons voor- maar in ons nadeel werken. We kunnen ons niet meer focussen, zijn gestrest, zijn bedolven onder teveel informatie en worstelen om tijd te vinden.

Dat komt omdat niemand ons ooit heeft geleerd hoe we op de juiste manier moeten werken in dit digitale tijdperk. We trachten ons hele werkleven al hoe we alle taken voor elkaar kunnen krijgen en hoe we méér gedaan kunnen krijgen. Maar in het tijdperk van afleiding werken de technieken die we hebben ontwikkeld niet langer. De enige manier om succesvol te zijn in ons werk is om ons brein weer te leren focussen.

Tijdens deze keynote zal Florence toelichten welke impact een continue connectiviteit heeft op ons brein en waarom dit onze performantie drastisch aantast en onze stressbeleving verhoogt. Vervolgens behandelen we hoe we onze mentale capaciteiten kunnen maximaliseren en hoe om te gaan met (digitale) afleiding. Je zal kennis maken met de principes van diep werk en hoe te focussen om productiever te zijn en minder druk te voelen.

Boek deze lezing

Boeken

Hoe anderen Florence Pérès ervaren

Florence was een groot succes. Dat kun je altijd afmeten of mensen gaan meedoen in de sessie en dat was zeker het geval. Tevens was het applaus na afloop daar ook tekenend in. Er was een goede combinatie van wat dieper gaande materie die met duidelijke voorbeelden werd geëxpliciteerd. Ik denk dat de mensen uit mijn team veel inzichten hebben gekregen over hoe ze hun werk kunnen beleven. Er is nog lange tijd doorgepraat over konijnen en olifanten. Die vergelijking verliezen we nooit meer uit het oog. Kortom, ik ben erg tevreden! Florence deed dat ook op een toegankelijke manier en dat was belangrijk.

Robbert LeenstraGemeente Amsterdam

De sessie "Focus your brain" werd zeer goed ontvangen door de deelnemers. Er kwam vaak terug dat het een goede mix was tussen praktijk en theorie, dus voor ons is het al zeker een geslaagde samenwerking.

Natalie VerrydtBrussels Airport Company

Voor mezelf was de workshop Digital Balance een eye opener. De impact van de digitale wereld op ons brein is veel groter dan ik dacht. Je boek ligt klaar om te lezen! Ik heb heel wat geleerd en heb al een aantal zaken toegepast.

Annelies L’EclusePanasonic Energy Europe NV

Ik vond het een prima workshop en m’n smartphone-gebruik is in vrije val!

Jan VerschuerenDistrict Manager - Bank van Breda

Ik heb zonet een fantastische workshop over Stress beheer gevolgd bij Florence Pérès. Een topcoach en spreker! Een compliment naar haar toe!

Katrien PietersKarel de Grote Hogeschool

Fijne afstemming, waardoor de inhoud van de keynote en het interactieve deel op maat van onze organisatie gemaakt werd. Bedankt Florence!

Els VanhoveHR Leadership development - AZ Groeninge

De infosessie Focus your brain werd heel erg gesmaakt. Florence legde alles zeer goed uit, didactisch is zij zeer sterk en is ook een zeer vlotte spreekster. Zij bracht haar verhaal op een dynamische en interactieve manier. Deze infosessie was vlot opgebouwd en gaf inzicht in de materie. Wij kregen concrete en bruikbare tips om effectief te detoxen. De tips waren zeer toegankelijk en ook snel implementeerbaar. Wij zijn zeer tevreden.

Violetta JitomirskayaCM

Florence Pérès geeft in haar keynote over Focus your brain op een deskundige en verhelderende manier uitleg over hoe ons brein het tegenwoordig te verduren krijgt. Bovendien geeft ze ook concrete tips om beter om te gaan met digitale tools in deze tijd van hyperconnectiviteit. Een aanrader!

Wim AnnerelBelfius

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23