Heleen Schenk - Better Minds at Work Skip to main content

Heleen Schenk

Heleen is gepassioneerd door een holistische visie op de gezondheid van elke individuele persoon. De mechanismen van gedragsverandering, praktische psychologie en ervaringsgericht leren boeien haar in het bijzonder.

Heleens keynotes vormen een krachtige mix van wetenschappelijke kennis en 15 jaar praktijkervaring in wellbeing. Heleen gelooft in de waarde van interactief leren.
Tijdens haar presentaties betrekt ze haar deelnemers actief bij boeiende oefeningen. Ze stimuleert discussie en legt concreet de link met de dagelijkse praktijk.
Zo spoort Heleen deelnemers aan om effectief aan de slag te gaan met hun verworven kennis. Zodat ze tot échte verandering komen.

Dat maakt haar keynotes inspirerend én motiverend.
Als spreker wil Heleen deelnemers meer zelfinzicht geven. Zo kunnen ze hun potentieel volledig benutten.

Heleen begon haar professionele reis als bewegingswetenschapper. Daarna breidde ze haar expertise uit met diverse nationale en internationale opleidingen. Het maakt haar vandaag een bevlogen spreker en inspirator.

Lezingen

Survival of the most flexible

Of: het zijn niet de sterksten die overleven. Wel zij die zich het best aanpassen.

In deze keynote surf je met Heleen op de golven van verandering. In deze wereld zowat de enige constante. Een onvoorspelbare zee vol kansen en uitdagingen.

Verandering voelt soms als een plotselinge storm die ons uit koers brengt. Wat als we deze turbulente momenten zien als een uitnodiging om te groeien? Als we onszelf niet door situaties laten sturen, maar zelf actief het roer nemen?

Dat is niet altijd eenvoudig. Onze automatische patronen kunnen ons zicht vertroebelen. Uit de comfortzone stappen is iets wat ons menselijk systeem nu eenmaal niet graag doet. In deze keynote leer je aan welke knoppen je draait om zelf weer aan het roer te staan. Zodat jij je koers aanpast wanneer dat nodig is.

Kortom, in deze keynote leer je buigen maar nooit breken. Dit geeft je de flexibiliteit om te reageren op veranderingen in leven. En om een nieuwe richting in te slaan als jij dat wilt.

‘We can`t control the waves, but we can learn how to surf’

Boek deze lezing

Minder willen en moeten, meer gezondheid en geluk

In de vitaliteitstrajecten die Heleen begeleidt, treft ze altijd deelnemers met uiteenlopende persoonlijkheden en gewoonten aan. Er is altijd wel iemand die een schijnbaar perfecte routine volgt. Die zichzelf oplegt om dagelijks minstens 10.000 stappen te zetten. Steevast om 6:00 uur wil opstaan. En zich als doel stelt om elke weekavond een gezonde, verse maaltijd te bereiden. Op korte termijn lijkt deze strikte aanpak, soms neigend naar een regime, vruchten af te werpen. Maar op de lange termijn blijkt dit minder effectief. In haar blog legt ze uit waarom .

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23