Johan Terryn - Better Minds at Work Skip to main content

Johan Terryn

Johan Terryn studeerde Taal- en Letterkunde (UAntwerpen) en Communicatiewetenschap (UGent). Hij begon al snel aan een carrière in de media. Zowel bij radio als TV, bij de publieke en de commerciële omroep.

Johan ontdekte er alle genres. Van het lichte entertainment tot het betere documentairewerk. Hij schreef scenario’s, deed eindredactie, acteerde, presenteerde en regisseerde. Toch bleef hij hongerig om inhoudelijk te groeien. Dat deed hij door een professionele coachopleiding te volgen. En zich te verdiepen in NLP en Systemisch werk. Als Professional Certified Coach coacht hij sinds 2017 TV-gezichten en bedrijfsleiders .

Sinds 2020 vertelt hij verhalen om mensen beter met zichzelf en met elkaar te verbinden.

Hij deed een groot verhalend onderzoek naar ‘rouwen’ in de podcast Het uur blauw. Dat mondde uit in een boek en een theatervoorstelling. Over ‘spijt’ heeft hij met Tot onze grote spijt een project dat een podcast, een boek en een voorstelling omhelst.

Verder schrijft hij columns voor Radio 1 en maakt hij de podcast Seks verandert alles met Rika Ponnet.

Johan Terryn

Lezingen

Hoe blijf je positief in het leven staan?

Omdenken en doorvoelen

Een positief leven leiden gaat niet over alles wat negatief is negeren of wegduwen. Elk mensenleven gaat immers af en toe door een  dal. Omdenken en doorvoelen zijn twee manieren om met ‘problemen’ en ‘lastige emoties’ om te gaan. En zo een positieve mindset te behouden.

Johan Terryn geeft deze pakkende lezing vanuit zijn expertise als coach en als storyteller. En vanuit zijn eigen ervaring met tegenslagen. Hij inspireert zijn publiek om positief te kijken naar hindernissen. En crisissen om te zetten in groei.

 

De kracht van spijt als kompas voor de toekomst

Tot onze grote spijt

In ons westers denken, beschouwen we spijt als een last die we meedragen. En beter zouden loslaten. In die ‘no regrets’-houding schuilt een afkeer voor alles wat negatief is. Het zou ons belemmeren in het positieve leven dat we willen leiden. Spijt negeren zorgt evenwel voor een omgekeerd effect. We trekken geen lessen om in de toekomst betere beslissingen te nemen. Daardoor stoten we vaak tegen dezelfde steen. We ervaren spijt als iets negatiefs. Maar eigenlijk is het een fotografisch negatief. Als je de donkere kamer durft in te duiken, kun je er de positieve betekenis van ontdekken.

Elk individu, elke werknemer kampt met spijt. Kansen die we niet hebben gegrepen. Beslissingen die verkeerd uitpakten. Keuzes waar we niet achterstonden. Dat kan belemmerend werken. Deze keynote werpt een positieve blik op spijt. En toont aan hoe onze rugzak geen blijvende last hoeft te zijn. Maar net waardevolle bagage.

Hoe distilleer je de waardevolle informatie die in spijt verborgen zit eruit? En verteer je de rest? Hoe zet je als organisatie spijt in als feedback instrument? Zodat je in de toekomst betere beslissingen neemt? Johan sprak met vele mensen over hun grote spijt bij levenskeuzes. Hij ontwikkelde een methode om dit moeilijke gevoel om te zetten in een positieve kracht. Een kompas voor de toekomst.

 

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23