Bouncing Forward: een hele maand gratis veerkrachtige inspiratiesessies - Better Minds at Work Skip to main content

Elke Geraerts trapte de campagne Bouncing Forward af: een reeks inspiratiesessies gericht op veerkracht die nog de hele maand maart online plaatsvinden. Eén jaar na de uitbraak van de Covid-19-crisis heeft het mentale welzijn van heel wat Belgen nood aan enkele opkikkers.

“De Covid-19 crisis is inmiddels één jaar in ons land en in deze zogenaamde verjaardagsmaand willen we mensen inspireren om mentaal sterker te staan en de nieuwe toekomst veerkrachtiger dan ooit tegemoet treden.” zegt Elke Geraerts, CEO van Better Minds at Work en initiatiefneemster van Bouncing Forward. “We zagen de afgelopen maanden bij onze klanten dat medewerkers het mentaal steeds zwaarder krijgen. Klachten van stress, burn-out en vereenzaming zijn alomtegenwoordig en vandaar willen we een positieve vibe de wereld in sturen die iedereen wel kan gebruiken.”

Better Minds at Work werkt voor de Bouncing Forward-sessies samen met Energy Lab, Lannoo en Lannoo Campus. Diverse experts en opinieleiders van elk van deze partners, maar ook van daarbuiten, zich zullen inzetten om mensen te inspireren. “Experts als Dirk De Wachter en Peter Adriaenssens zullen hun inzichten over één jaar coronacrisis delen. Vanuit Energy Lab zorgen Cédric Van Branteghem en Evy Gruyaert voor een sportieve toets”, voegt Kristof De Smet, CEO van Energy Lab toe.

Vanuit Lannoo en Lannoo Campus dragen diverse auteurs hun steentje bij, zo is er bijvooorbeeld een webinar van Pascale Naessens over gezond eten gepland. Het programma staat voor een groot deel vast met diverse webinars, diepgaande interviews en podcasts, maar wordt nog verder aangevuld gezien diverse experts nog willen aansluiten.

Geraerts: ‘Hybride werken is een blijver’

Het was Elke Geraerts zelf die vanochtend de Bouncing Forward maand aftrapte met een webinar over hybride werken. Ze gaf aan dat hybride werken een blijver zal zijn, ook na de Covid-19 crisis. Dat betekent dat organisaties een beleid moeten uittekenen waar men rekening houdt met diverse vormen van samenwerking . Coördinatie tussen teamleden vergt immers een andere werkvorm dan wanneer je je als medewerker kan focussen op één project en dat zowel op de as van locatie (kantoor versus thuis) als van tijd (synchroon versus asynchroon werken).

Volgens Geraerts is het hybride werken trouwens niet alleen een variant op deze dimensies, maar ben je als organisatie pas echt juist bezig als je ook inzet op diverse teams. “Pas wanneer je een divers team hebt samengesteld kan je eender welke crisis aan. Het is dus zaak om diverse profielen in je team op te nemen zodat welke verandering er ook van ons wordt verwacht er wel iemand in het team daar gezwind op kan reageren”, aldus Geraerts.

Al wie interesse heeft in één of meerdere van de Bouncing Forward-sessies kan zich nog gratis inschrijven via: https://bettermindsatwork.com/bouncing-forward/. Daar vind je ook het overzicht van alle sessies en podcasts die je kan volgen.