Bouncing Forward - Better Minds at Work Skip to main content

Bouncing Forward

Herinner jij wat je ongeveer 1 jaar geleden aan het doen was? Je leven verliep wellicht redelijk normaal en je was onwetend over de COVID-19 crisis die ons te wachten stond. Een stretch op onze veerkracht van al bijna 1 jaar. Maar deze stretch betekent ook groei. Groei als mens, als team, als gezin, als organisatie.

Vanuit die positieve mindset lanceren we het initiatief BOUNCING FORWARD. Tijdens de “verjaardagsmaand van de COVID-19 crisis” lanceert Better Minds at Work, samen met Energy Lab, Lannoo en Lannoo Campus diverse initiatieven om mentaal en fysiek sterk te staan. Verwacht kristalheldere inspiratie over hoe we onszelf kunnen heruitvinden, diepgaande podcasts over je eigen welzijn en dat van onze jongeren en webinars die je meteen praktische handvatten bieden. Op 1 maart 9 uur neemt Elke Geraerts de aftrap. Schrijf je nu alvast in en ontdek gaandeweg welke mooie initiatieven we voor jullie klaar hebben staan. Dit alles brengen we jullie gratis, vanuit onze missie Sharing is caring.

MAANDAG = WEBINAR TIME

1 MAART van 9 – 10 uur
Kick-off webinar Hybride werken met Elke Geraerts

In deze COVID-19 tijd, waarin we vaak van thuis uit werken, zijn we naarstig op zoek naar een nieuwe manier van werken. We ervaren nu veel afstand, weinig authentieke gesprekken en een verminderde productiviteit net omwille van al die digitale prikkels. Hoe ga je hier als medewerker, leidinggevende en als organisatie mee om? Je ontdekt het in dit webinar!

8 MAART van 11 – 12 uur
Webinar Gezonde voeding met Pascale Naessens

Wat is gezonde voeding? Er zijn veel verschillende manieren van eten, wat is nu gezond en hoe begin je er aan?

15 MAART van 9 – 10 uur
Webinar The Power of a Team met Cédric Van Branteghem

Wat zijn de sleutels tot succes om je doelen te bereiken, hoe ga je om met verandering en hoe omarm je tegenslagen om beter te worden als individu en een betere teamspeler te worden? Vanuit zijn ervaring in topsport en als aanvoerder van het Belgische 4x400m estafetteteam geeft Cédric tips en trucs hoe je als individu sterker kunt worden en wat het geheim is van goed presterende teams.

DINSDAG = ALL EARS WITH CATHERINE

Catherine Campo neemt je mee in onze podcast reeks Bouncing Forward.
Abonneer je nu gratis op ons Spotify kanaal of op Apple Podcasts. Elke dinsdag lanceren we een nieuwe podcast met volgende experten:

2 MAART – Versterk je mentale veerkracht met Elke Geraerts, CEO en doctor in de psychologie. Beluister hier deze podcast.

9 MAART – Weg van het piekeren met Filip Raes, klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Beluister hier deze podcast.

16 MAART – Opvoeden in een complexe wereld met Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater. Beluister hier deze podcast.

23 MAART – Een inkijk in de zorg met Maurice Van Den Bosch, CEO ziekenhuis OLVG. Beluister hier deze podcast

DONDERDAG = BETTER MINDS ON STAGE

Teamleden van Better Minds at Work delen hun expertise graag met jou

4 MAART van 9 – 10 uur
Webinar Shut your eyes to Energise

In deze webinar deelt slaapexpert Prof Erik Franck zijn kennis over kwaliteitsvolle slaap. Hij bespreekt de impact van ons gedrag overdag op onze slaap en deelt nuttige tips om (nog) beter te slapen

11 MAART van 11 – 12 uur
Webinar Echtheid is het nieuwe cool – De kracht van (opr)echtheid voor diepere connecties

Hoe kan je, zelfs in tijden waar het hybride werken en remote teams de nieuwe status quo zijn, toch de connectie met je team bevorderen? In deze interactieve sessie met Remy Van Gelder zoomen we in op 4 thema’s, virtualiteit, connectie, kwetsbaarheid en authenticiteit.

18 MAART van 9 – 10 uur
Webinar technieken om met meer Focus te werken

Miet Leijssen leert je hoe je jouw brein in ‘focusmodus’ brengt en hoe je prioriteiten onder de loep kan nemen. Je ontdekt hoe je je mentaal kan trainen om zowel diepe focus te ervaren als jezelf mentaal in de ‘offline modus’ te krijgen.

25 MAART van 13 – 14 uur
Webinar van Moeilijk naar Mogelijk

Wat als je niet hoeft te wachten tot COVID-19 voorbij is en je nu al meer voldoening kunt ervaren in je werk en leven. Nieuwe gewoontes omarmen en volhouden. Geen crisis meer maar een transformatie. Deze webinar met Dr. Elke Smeets en Anneleen De Lille helpt je om met een groeigerichte mindset naar uitdagingen te kijken.

Schrijf je hier in!

VRIJDAG = GET FRESH FOR THE WEEKEND

5 MAART van 16 -17 uur – Yoga met Evy Gruyaert

12 MAART van 16 -17 uur – Mindfulness sessie met Remy Van Gelder (volwassenen).

12 MAART van 16 -17 uur – Mindfulness sessie voor studenten met Inge De Leeuw (studenten).

19 MAART
17u00: Jeroen Vanbever start de sessie muzikaal met zijn saxofoon.
17u30-18u30 Gesprek tussen Dirk De Wachter en Elke Geraerts. Met achteraf tijd voor een Q&A.

26 MAART van 10u30 – 12u00 – Virtual Round Table
Elke Geraerts, loopbaanspecialist Ann Devynck & onderwijsdeskundige Steve Daponte schuiven mee aan deze virtuele ronde tafel zodat jij het weekend en bovenal de toekomst gezwind kan ingaan!

Schrijf je hier in op het gehele programma

* indicates required

Sign up for our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23