Anneleen De Lille — — Better Minds at Work

Anneleen De Lille

Ga terug naar keynote speakers

Anneleen De Lille

Anneleen De Lille is Master in Counseling (Universiteit Nottingham) en erkend oplossingsgerichte coach. Ze is gespecialiseerd in gewoonteverandering. Haar passie voor coaching ontdekte ze in het Verenigd Koninkrijk, waar ze vier jaar studeerde en werkte. In haar boek Denk Gezond Dieet Gezond (2017, Lannoo) deelt ze haar inzichten hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen en volhouden. Anneleen is een energieke spreekster en weet als geen ander haar kennis op een heel toegankelijke en toepasbare manier over te brengen.

Lezingen

Denk Gezond: van denken naar doen

Gewoontes, je hebt ze en je kent ze. Je kan ze bijna uitvoeren op automatische piloot. Gewoontes kunnen je leven gemakkelijker maken, maar af en toe sluipt er een fout in en ontwikkel je gewoontes die je doelen ondermijnen. En dan is het handig om te weten hoe je je brein herprogrammeert. Anneleen leert je hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen en volhouden. Ze geeft praktische inzichten en tips waarmee je meer grip krijgt op je routines en zo dichter bij je doelen en dromen komt. Als afsluiter zet je  je eerste stappen om een goed voornemen te realiseren aan de hand van een concreet actieplan.

Boek deze lezing

Mentaal Kapitaal

In deze lezing inspireert Anneleen hoe je je eigen veerkracht en die van je team versterkt. Deze lezing is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk. Tijdens een 48-uren uitdaging stimuleert Anneleen om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen.

Geinspireerd op de bestseller Mentaal Kapitaal van collega Elke Geraerts.

Boek deze lezing

Authentieke Intelligentie

De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare jobs te ontwrichten. Steeds luider klinkt de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. In dit hoogst actuele betoog wijst Anneleen erop dat het tijd wordt om technologie te demystifiëren, en de mens weer centraal te zetten. De neuropsychologe onderzoekt welke uniek-menselijke kwaliteiten kunnen worden ingezet om onze professionele toekomst veilig te stellen, en welke troeven je best verankert in het DNA van je organisatie, wil je je bestaansrecht behouden in deze disruptieve wereld. Een inspirerend manifest voor organisaties die al met beide voeten in de toekomst staan.

Geinspireerd op het boek Authentieke Intelligentie van collega Elke Geraerts.

Boek deze lezing

Boeken

Hoe anderen Anneleen De Lille ervaren

“Ik leerde Anneleen kennen naar aanleiding van de “DRIVE AND INSPIRE” session gehouden tijdens her ESOT-European Society for Organ Transplantation. Een tweejaarlijks congres in Kopenhagen in September 2019. Zij gaf daar een uitmuntende uiteenzetting in verband met mental coaching voor “health care providers” werkzaam in de fascinerende maar veeleisende wereld van de transplantatiegeneeskunde. Anneleen is een zeer getalenteerde persoon(lijkheid) die op magistrale wijze haar publiek kan wegwijzen in het ‘omgaan’ met de complexe en steeds sneller evoluerende tijd waarin wij leven.Haar vlotte, elegante, speelse maar vooral intelligente verwoording ondersteund een subliem samengestelde audiovisuele presentatie over het “hoe en waarom” van “het functioneren van onze hersenen” en de nodige “modulatie” ervan de om te weerstaan aan de uitdagingen en eisen van de huidige opgejaagde en,door sociale media, “gepushte” wereld. Een ware verademing...meer dan het beluisteren en toehoren waard! This is five star quality coaching! Zonder enige twijfel behoort zij tot de categorie der “veelbelovende Vlaming”!”

Jan LerutPast-director UCL Transplant centre

“Met Seppworks werken wij veel samen met Better Minds at Work. Met als doel: zo veel mogelijk mensen inspireren op het gebied van vitaliteit. Anneleen gaf een zeer inspirerende workshop 'herprogrammeren: op naar een nieuwe mindset'. Zij weet deelnemers te raken, te motiveren en te inspireren. Ik heb heel fijn samengewerkt met Anneleen en zie uit naar een volgende!”

Anne HogemanProjectmanager vitaliteit bij Seppworks & Vitaloog

“Het was een zeer boeiende en inspirerende keynote. Het feit dat iedereen ‘letterlijk’ in beweging werd gezet, boeide me enorm. Het enthousiasme en de praktijkervaring van Anneleen zorgde voor een TOP sessie. Zeer fijne en positieve ervaring!”

Steffie CuypersHR assistant bij VITO

“Anneleen heeft onlangs een presentatie gegeven bij Ondernemerskring Woerden. Over de werking van het menselijk brein en de mindset. Los van de gedrevenheid van Anneleen, was het inhoudelijk ook nog eens een interessant onderwerp met een hoge dosis energie en praktische tools! Dankjewel Anneleen dat ik jouw presentatie heb mogen beleven!”

Duco ArinkFinancieel adviseur

“Geniaal! Ik heb elk woord van haar workshop opgeschreven. Haar kennis over voeding, technieken en oefeningen kan iedereen toepassen. Ze brengt het heel toepasbaar op heel veel gebieden en ik pas haar tips nog elke dag toe. Op een heel natuurlijke, bijna speelse manier wist Anneleen mij te boeien en inzichten te geven. Bedankt!”

Els Van Leemput

“Het is jaren geleden dat ik zo gedreven, vol passie, nog iemand heb horen spreken. De manier waarop, de voorbeelden, je intro, het inhoudelijk stuk, de presentatie, … TOP. Heerlijk en een verademing om te ervaren dat er ook “gezondheidscoaches” zijn die zich bezighouden met het “brein” en niet enkel en alleen met eten en bewegen.

Als medewerker van Acerta ben ik blij dat ik je uiteenzetting heb kunnen volgen als toeschouwer. Ik hoop dat je veel succes mag oogsten in de toekomst!”

Heidi RamboerTeamleader Payrollservices Ondernemingen en Social Profit bij Acerta

“Anneleen was een jaar mijn rechtstreekse coach in het gezondheidstraject in kader van het Baloise Energie project. De gedrevenheid en de positieve energie die ze uitstraalt brengt zij mateloos over in de coaching van anderen. Naast de coaching heb ik steeds op haar kunnen rekenen als mentor en weet zij anderen, op haar eigen rustige en spontane manier ten allen tijde bij te staan tijdens de mindere momenten van het traject.”

Nik KruyniersSenior Administrator Retail at Baloise Insurance

“Anneleen nam ons mee op reis met een konijn en een olifant, al heel snel werd duidelijk waarvoor deze dieren stonden. We zijn allemaal "maar" mensen en het is enorm belangrijk om bewust met ons brein om te gaan. We staan er niet bij stil; maar het is niet enkel onze maatschappij of onze persoonlijke omgeving die ons belast, we zijn hier zelf ook bijdrager van. Op een transparante maar zeer concrete manier reflecteerde Anneleen verschillende situaties op onszelf... het "Ah ja" gehalte tijdens deze sessie was heel groot.
Anneleen is een zeer inspirerende spreker met een eindeloze passie voor haar job, deze passie weet zij perfect over te dragen tijdens de opleidingen.”

Natalie BunyanHR verantwoordelijke, Infrabo

“Je merkt dat Anneleen haar job 100% beleeft en dit op een aangename manier kan overbrengen aan haar toeschouwers. Ze is vlot, dynamisch, informatief en praktisch. Zitten wordt afgewisseld met rechtstaan en oefeningen.

Anneleen geeft workshops met veel overgave en een realistisch positieve ingesteldheid. Ze probeert de deelnemers echt te helpen en geeft herkenbare voorbeelden om haar uiteenzetting te verduidelijken. Haar workshops worden steeds levendig gegeven. Er is een sterkte interactie met het publiek en een vlotte verduidelijking bij vragen.”

Vlaamse Milieumaatschappij

“Anneleen is een inspirerend persoon. Ze weet precies hoe ze met diverse situaties moet omgaan en behandelt de mensen met respect, waardoor mensen open en eerlijk in de sessie zijn. Ze deed het supergoed, met heel veel passie!”

Andy RouwetManager bij Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht

“Anneleen vertelt met veel enthousiasme & flair en raakt interessante en actuele thema's waar we allemaal mee te maken hebben in onze daily business. Ze brengt het zeer professioneel maar toch met een swing door de voorbeelden die ze aanhaalt kan er al eens gelachen worden en weet ze zo iedereen mee te krijgen in haar verhaal.”

Ronald TimmersSales Manager Retail HARIBO The Netherlands and Belgium

“Anneleen toont dat ze kennis en expertise heeft op vlak van omgaan met voeding/verslavingen maar toont ook haar coach-methodieken. Dus ook daar weer meer van opgepikt. Ze brengt het spontaan .”

Karolien CortenHR-generalist at VAPH

“Vorige week heb ik een presentatie van Anneleen mogen bijwonen over 'mentaal kapitaal'. Anneleen is niet alleen een zeer boeiende en inspirerende spreekster die het publiek volop meeneemt in haar verhaal, maar daarnaast ook inhoudelijk erg interessant met bruikbare suggesties voor praktische toepassing, waarvoor ontzettend dank!”

Maureen ThodéResearcher at Amsterdam UMC

“Anneleen is een heel gedreven en gemotiveerde docent die je met kennis van zaken meeneemt in haar verhaal. Haar positieve energie en haar ervaring met het thema ‘stress en burn-out’ zorgen voor een interessante en afwisselende training. Je gaat zeker en vast met nieuwe inzichten en hernieuwde energie naar huis.”

Myriam CamerlynckTrainer bij Compaan

“En yes, ik kreeg een wauw-gevoel. Anneleen bracht de "leerstof" speels en doordacht, uitdagend en stimulerend, helpend en sturend en dat is wat coachees nodig hebben. De kracht van haar oplossingsgericht werken in de struggles, hobbels en emoties van mensen te begrijpen en ze durven bij de wortel aan te pakken. Die aanpak start met de mindset tussen de oren te vernieuwen. De vernieuwde mindset gebruikt Anneleen dan als katalysator om het lichaam in de beste vorm te brengen. Ze brengt de inzichten aan op een vriendelijke, humoristische en luchtige wijze maar met een duidelijke focus op het resultaat. Dat is meesterlijk vak(vrouw)schap om mensen in hun kracht te zetten. Ook haar boek “Denk gezond eet gezond” is een pareltje van gedrevenheid om op een positieve wijze een bijdrage te leveren aan een wereldprobleem.”

Sonja KimpenZaakvoerder Synergie

“Anneleen leeft voor haar job, ze doet dit enorm graag en straalt dit enorm uit. Ze betrekt de toeschouwer en zorgt tussendoor voor wat beweging, heerlijk! Geen vraag was teveel. En tot slot zeer praktische, toepasbare tips. Een echte aanrader!”

OVAM

“Met veel enthousiasme en passie neemt Anneleen De Lille de 700 HR professionals uit de (Vlaamse) overheid mee in haar gedachtengoed rond gewoonteverandering. Het versterken van mentale en fysieke veerkracht. Hoe doe je dat? Ze onthult enkele geheimen en praktische tips om nieuwe gewoontes te ontwikkelen én vol te houden. Een zeer energieke bijdrage in de middag (na de lunch dip). Een aangename samenwerking!”

Joke DielesenCongresontwikkelaar en Algemeen Manager, CKC Seminars

“Vele zaken in de sessie Mentaal Kapitaal waren erg herkenbaar, en goed om daar weer een aan herinnerd te worden (zoals: begin met de olifanten, en laat je niet afleiden door konijnen; zorg dat je met concentratie aan sommige zaken werkt). Geïnspireerd was ik door het feit om over bepaalde soort zaken proactief te communiceren (ben je met een olifant bezig: zorg dat mensen dit weten). Verder vond ik de informatie over 'mind wandering' interessant. Anneleen is een erg prettig persoon, goede snelheid van vertellen (niet te traag niet te snel), goede toonvariatie. Mijn aandacht bleef bij de sessie!”

Marij HurkmansFacility Manager HARIBO in The Netherlands and Belgium

“Ik ben de hele dag geboeid gebleven. Anneleen is iemand die zeer doorleefd kan vertellen en dat doet vanuit eigen praktijkervaring met praktische voorbeelden. Vooral hoe zij zelf zeer concreet bepaalde dingen aanpakt was zeer inspirerend.”

Liesbet JanssensHR-verantwoordelijke agentschap Opgroeien

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23