Anneleen De Lille - Better Minds at Work Skip to main content

Anneleen De Lille

Anneleen De Lille is “een mensenmens”, zoals we in de volksmond zeggen. Sommige mensen houden van cijfers, anderen van talen, maar zij heeft een passie voor het observeren, inspireren en motiveren van mensen. Ze heeft jarenlange ervaring en kan mensen in organisaties op een professionele manier begeleiden naar meer (werk)geluk.

Als oplossingsgerichte coach en keynote speaker specialiseerde ze zich in de onderwerpen stress, focus, work-life balance en gewoonteverandering. Anneleen is een energieke spreekster en weet als geen ander haar kennis op een heel toegankelijke en toepasbare manier over te brengen.

In haar boek Denk Gezond Dieet Gezond (2017, Lannoo) deelt ze haar inzichten hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen en volhouden. In haar tweede boek Minder Werken, Meer Doen (2022) schreef ze over het belang van keuzes maken, er voluit voor gaan en je focus scherp houden in een wereld vol afleiding.

Lezingen

Kiezen is vooruitgaan

Orde op zaken in je hoofd, je leven en je werk

Heb jij het gevoel dat je keihard werkt maar toch altijd achter de feiten aanholt? Wees gerust: dit is niet de zoveelste sessie over beter time management. Het zal je niet leren om nog flinker te zijn en nog meer werk gedaan te krijgen. Integendeel: het doel is door minder te werken meer te doen.

In deze lezing leren we om orde op zaken te stellen in je hoofd, je leven en je werk. We tonen hoe je de valkuilen van stress kunt herkennen zonder er zelf eerst in te tuimelen, we geven je concrete tools in handen om slechte gewoontes voorgoed overboord te gooien en je leert hoe je voortaan kunt focussen op de voor jou juiste dingen. Zo krijg je eindelijk de controle over je werk en je leven terug. Het resultaat? Minder stress, betere resultaten én meer werkplezier!

Boek deze lezing

Hybride (samen)werken

Maak de balans op voor een optimale integratie tussen work/life

Wie hybride werken succesvol wil maken, ondervindt best wel wat uitdagingen. Naast de belangen van je organisatie heb je ook je individuele behoeften. Er is geen one-size-fits-all plan. De aard van de job en de mensen die de job moeten uitvoeren zijn van groot belang in het uitrollen van een succesvol hybride plan. Het ontwerpen van een optimale hybride werkregeling die naadloos aansluit op je privéleven vraagt diepgaande reflectie, open communicatie, duidelijke verwachtingen, heldere afspraken (thuis en op het werk) én psychologische veiligheid. 

In deze sessie krijg je inzicht in de cruciale drijfveren van productiviteit: energie, focus, coördinatie en samenwerking. Je krijgt concrete tips en tools voor een hybride werkplan op maat. Verwacht een sessie die je medewerkers klaarstoomt om nieuwe vormen van hybride werken te omarmen en te concretiseren.

Boek deze lezing

Van Moeilijk naar Mogelijk

Op weg naar een groei mindset

De pandemie heeft de digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht en tegelijkertijd de mogelijkheid geopend voor nieuwe manieren van werken. Hoe navigeer je deze en zorg je ervoor dat je op de lange termijn inzetbaar blijft? Voor professionals betekent hybride werken ook dat je je competenties moet diversifiëren. Hoe ontwikkel je een groei mindset en leer je kansen te zien in plaats van moeilijkheden? 

Deze sessie zal vertrouwen scheppen in het vermogen om te groeien in tijden van verandering en je zult staan popelen om nieuwe gewoonten te ontwikkelen om levenslang te leren. Het helpt je om met een groeigerichte mindset naar uitdagingen te kijken en geeft je de navigatietools om je doelen bij te stellen op een manier die flexibel en waardengericht is. Het inspireert je om jouw inzichten naar waardevolle gewoontes voor de toekomst te vertalen.

Boek deze lezing

Change Fitness

Hoe je mindset klaarstomen voor verandering en nieuwe gewoontes

In deze snel veranderende en volatiele wereld is het cruciaal dat we mentaal flexibel zijn. Dat we onze gewoontes telkens kunnen aanpassen en niet blijven hangen in de status-quo. En dat we ook langetermijn durven denken en weten hoe daar te geraken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In deze sessie kom je te weten waarom je steeds hervalt in dezelfde oude, vastgeroeste gewoontes. Ontdek waarom en hoe je brein reageert op verandering. En wat er nodig is om jouw brein in de startblokken te zetten voor een verandering. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde tools om mentale flexibiliteit te ontwikkelen bij jezelf en je teamleden.

We creëren vanuit die inzichten nieuwe gewoontes die je als persoon, als gezin en als team vooruit kunnen helpen in de toekomst. Je ervaart meer zelfvertrouwen en het effect van een groeigerichte mindset om de nieuwe en (nog) betere versie van jezelf te creëren. 

Boek deze lezing
Boek deze lezing

Mentale Veerkracht 

Versterk het mentaal kapitaal in je organisatie 

We leven in volatiele tijden en dat heeft een gigantische impact op hoe wij leven en werken. Uitgerekend in deze uitdagende tijden is het zaak om het hoofd boven water te houden en veerkrachtig te zijn.

Tijdens deze keynote speech delen we dan ook graag al onze inzichten over mentale veerkracht en hoe je wendbaar kan omgaan met de uitdagingen die ons worden opgelegd. Verwacht een eye opener die glashelder maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer wendbaarheid, energie en geluk en minder stress en angst. Met de bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad, leer je hoe je brein precies werkt en ontdek je praktische technieken om je energie en focus te versterken en om deze volatiele tijden met voldoende motivatie en groei mindset door te komen. In een 48-uur challenge pushen we je om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen. Een must-see om te gedijen in deze uitdagende tijden!

Boeken

Hoe anderen Anneleen De Lille ervaren

Ik leerde Anneleen kennen naar aanleiding van de “DRIVE AND INSPIRE” session gehouden tijdens her ESOT-European Society for Organ Transplantation. Een tweejaarlijks congres in Kopenhagen in September 2019. Zij gaf daar een uitmuntende uiteenzetting in verband met mental coaching voor “health care providers” werkzaam in de fascinerende maar veeleisende wereld van de transplantatiegeneeskunde. Anneleen is een zeer getalenteerde persoon(lijkheid) die op magistrale wijze haar publiek kan wegwijzen in het ‘omgaan’ met de complexe en steeds sneller evoluerende tijd waarin wij leven.Haar vlotte, elegante, speelse maar vooral intelligente verwoording ondersteund een subliem samengestelde audiovisuele presentatie over het “hoe en waarom” van “het functioneren van onze hersenen” en de nodige “modulatie” ervan de om te weerstaan aan de uitdagingen en eisen van de huidige opgejaagde en,door sociale media, “gepushte” wereld. Een ware verademing...meer dan het beluisteren en toehoren waard! This is five star quality coaching! Zonder enige twijfel behoort zij tot de categorie der “veelbelovende Vlaming”!

Jan LerutPast-director UCL Transplant centre

Met Seppworks werken wij veel samen met Better Minds at Work. Met als doel: zo veel mogelijk mensen inspireren op het gebied van vitaliteit. Anneleen gaf een zeer inspirerende workshop 'herprogrammeren: op naar een nieuwe mindset'. Zij weet deelnemers te raken, te motiveren en te inspireren. Ik heb heel fijn samengewerkt met Anneleen en zie uit naar een volgende!

Anne HogemanProjectmanager vitaliteit bij Seppworks & Vitaloog

Het was een zeer boeiende en inspirerende keynote. Het feit dat iedereen ‘letterlijk’ in beweging werd gezet, boeide me enorm. Het enthousiasme en de praktijkervaring van Anneleen zorgde voor een TOP sessie. Zeer fijne en positieve ervaring!

Steffie CuypersHR assistant bij VITO

Anneleen heeft onlangs een presentatie gegeven bij Ondernemerskring Woerden. Over de werking van het menselijk brein en de mindset. Los van de gedrevenheid van Anneleen, was het inhoudelijk ook nog eens een interessant onderwerp met een hoge dosis energie en praktische tools! Dankjewel Anneleen dat ik jouw presentatie heb mogen beleven!

Duco ArinkFinancieel adviseur

Geniaal! Ik heb elk woord van haar workshop opgeschreven. Haar kennis over voeding, technieken en oefeningen kan iedereen toepassen. Ze brengt het heel toepasbaar op heel veel gebieden en ik pas haar tips nog elke dag toe. Op een heel natuurlijke, bijna speelse manier wist Anneleen mij te boeien en inzichten te geven. Bedankt!

Els Van Leemput

Het is jaren geleden dat ik zo gedreven, vol passie, nog iemand heb horen spreken. De manier waarop, de voorbeelden, je intro, het inhoudelijk stuk, de presentatie, … TOP. Heerlijk en een verademing om te ervaren dat er ook “gezondheidscoaches” zijn die zich bezighouden met het “brein” en niet enkel en alleen met eten en bewegen.

Als medewerker van Acerta ben ik blij dat ik je uiteenzetting heb kunnen volgen als toeschouwer. Ik hoop dat je veel succes mag oogsten in de toekomst!

Heidi RamboerTeamleader Payrollservices Ondernemingen en Social Profit bij Acerta

Anneleen was een jaar mijn rechtstreekse coach in het gezondheidstraject in kader van het Baloise Energie project. De gedrevenheid en de positieve energie die ze uitstraalt brengt zij mateloos over in de coaching van anderen. Naast de coaching heb ik steeds op haar kunnen rekenen als mentor en weet zij anderen, op haar eigen rustige en spontane manier ten allen tijde bij te staan tijdens de mindere momenten van het traject.

Nik KruyniersSenior Administrator Retail at Baloise Insurance

Anneleen nam ons mee op reis met een konijn en een olifant, al heel snel werd duidelijk waarvoor deze dieren stonden. We zijn allemaal "maar" mensen en het is enorm belangrijk om bewust met ons brein om te gaan. We staan er niet bij stil; maar het is niet enkel onze maatschappij of onze persoonlijke omgeving die ons belast, we zijn hier zelf ook bijdrager van. Op een transparante maar zeer concrete manier reflecteerde Anneleen verschillende situaties op onszelf... het "Ah ja" gehalte tijdens deze sessie was heel groot.
Anneleen is een zeer inspirerende spreker met een eindeloze passie voor haar job, deze passie weet zij perfect over te dragen tijdens de opleidingen.

Natalie BunyanHR verantwoordelijke, Infrabo

Je merkt dat Anneleen haar job 100% beleeft en dit op een aangename manier kan overbrengen aan haar toeschouwers. Ze is vlot, dynamisch, informatief en praktisch. Zitten wordt afgewisseld met rechtstaan en oefeningen.

Anneleen geeft workshops met veel overgave en een realistisch positieve ingesteldheid. Ze probeert de deelnemers echt te helpen en geeft herkenbare voorbeelden om haar uiteenzetting te verduidelijken. Haar workshops worden steeds levendig gegeven. Er is een sterkte interactie met het publiek en een vlotte verduidelijking bij vragen.

Vlaamse Milieumaatschappij

Anneleen is een inspirerend persoon. Ze weet precies hoe ze met diverse situaties moet omgaan en behandelt de mensen met respect, waardoor mensen open en eerlijk in de sessie zijn. Ze deed het supergoed, met heel veel passie!

Andy RouwetManager bij Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht

Anneleen vertelt met veel enthousiasme & flair en raakt interessante en actuele thema's waar we allemaal mee te maken hebben in onze daily business. Ze brengt het zeer professioneel maar toch met een swing door de voorbeelden die ze aanhaalt kan er al eens gelachen worden en weet ze zo iedereen mee te krijgen in haar verhaal.

Ronald TimmersSales Manager Retail HARIBO The Netherlands and Belgium

Anneleen toont dat ze kennis en expertise heeft op vlak van omgaan met voeding/verslavingen maar toont ook haar coach-methodieken. Dus ook daar weer meer van opgepikt. Ze brengt het spontaan .

Karolien CortenHR-generalist at VAPH

Vorige week heb ik een presentatie van Anneleen mogen bijwonen over 'mentaal kapitaal'. Anneleen is niet alleen een zeer boeiende en inspirerende spreekster die het publiek volop meeneemt in haar verhaal, maar daarnaast ook inhoudelijk erg interessant met bruikbare suggesties voor praktische toepassing, waarvoor ontzettend dank!

Maureen ThodéResearcher at Amsterdam UMC

Anneleen is een heel gedreven en gemotiveerde docent die je met kennis van zaken meeneemt in haar verhaal. Haar positieve energie en haar ervaring met het thema ‘stress en burn-out’ zorgen voor een interessante en afwisselende training. Je gaat zeker en vast met nieuwe inzichten en hernieuwde energie naar huis.

Myriam CamerlynckTrainer bij Compaan

En yes, ik kreeg een wauw-gevoel. Anneleen bracht de "leerstof" speels en doordacht, uitdagend en stimulerend, helpend en sturend en dat is wat coachees nodig hebben. De kracht van haar oplossingsgericht werken in de struggles, hobbels en emoties van mensen te begrijpen en ze durven bij de wortel aan te pakken. Die aanpak start met de mindset tussen de oren te vernieuwen. De vernieuwde mindset gebruikt Anneleen dan als katalysator om het lichaam in de beste vorm te brengen. Ze brengt de inzichten aan op een vriendelijke, humoristische en luchtige wijze maar met een duidelijke focus op het resultaat. Dat is meesterlijk vak(vrouw)schap om mensen in hun kracht te zetten. Ook haar boek “Denk gezond eet gezond” is een pareltje van gedrevenheid om op een positieve wijze een bijdrage te leveren aan een wereldprobleem.

Sonja KimpenZaakvoerder Synergie

Anneleen leeft voor haar job, ze doet dit enorm graag en straalt dit enorm uit. Ze betrekt de toeschouwer en zorgt tussendoor voor wat beweging, heerlijk! Geen vraag was teveel. En tot slot zeer praktische, toepasbare tips. Een echte aanrader!

OVAM

Met veel enthousiasme en passie neemt Anneleen De Lille de 700 HR professionals uit de (Vlaamse) overheid mee in haar gedachtengoed rond gewoonteverandering. Het versterken van mentale en fysieke veerkracht. Hoe doe je dat? Ze onthult enkele geheimen en praktische tips om nieuwe gewoontes te ontwikkelen én vol te houden. Een zeer energieke bijdrage in de middag (na de lunch dip). Een aangename samenwerking!

Joke DielesenCongresontwikkelaar en Algemeen Manager, CKC Seminars

Vele zaken in de sessie Mentaal Kapitaal waren erg herkenbaar, en goed om daar weer een aan herinnerd te worden (zoals: begin met de olifanten, en laat je niet afleiden door konijnen; zorg dat je met concentratie aan sommige zaken werkt). Geïnspireerd was ik door het feit om over bepaalde soort zaken proactief te communiceren (ben je met een olifant bezig: zorg dat mensen dit weten). Verder vond ik de informatie over 'mind wandering' interessant. Anneleen is een erg prettig persoon, goede snelheid van vertellen (niet te traag niet te snel), goede toonvariatie. Mijn aandacht bleef bij de sessie!

Marij HurkmansFacility Manager HARIBO in The Netherlands and Belgium

Ik ben de hele dag geboeid gebleven. Anneleen is iemand die zeer doorleefd kan vertellen en dat doet vanuit eigen praktijkervaring met praktische voorbeelden. Vooral hoe zij zelf zeer concreet bepaalde dingen aanpakt was zeer inspirerend.

Liesbet JanssensHR-verantwoordelijke agentschap Opgroeien

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23