Gezondheid - Better Minds at Work Skip to main content

Groeitraject Gezondheid

Gezondheid

Topprestaties op het werk vereisen een gezonde geest en lichaam. In dit traject werken we samen met Energylab om een duurzaam gezondheidstraject uit te rollen op maat van je bedrijf. We werken zowel met initiatieven van buitenaf als initiatieven van binnenuit om de kans op een duurzame gewoonteverandering bij zoveel mogelijk medewerkers te bevorderen.

Op basis van jullie noden stellen we een programma op maat samen waarbij we maandelijks/per kwartaal rond een specifiek thema werken.

Traject

1. Kick-off van het gezondheidstraject

Tijdens een motiverende lezing staan we stil bij een door jullie gekozen gezondheidsthema. We leggen de link met het effect op onze mentale veerkracht en productiviteit. We enthousiasmeren medewerkers om deel te nemen in het gehele traject.

2. Workshops gezondheid

Thema’s zoals gezonde eetgewoonten, beweging, slaap en motivatie kunnen aan bod komen. Elke workshop eindigt met een concreet plan van aanpak en een uitdaging voor je medewerkers om de theorie om te zetten in de praktijk en elkaar hierin te ondersteunen.

3. Powerbreaks

Na elke lezing krijgen je medewerkers toegang tot een aantal video’s waarmee ze gezonde gewoontes kunnen oefenen. Dit zijn bijvoorbeeld video’s met korte bewegingsoefeningen... Door de trainer in de video te volgen, heb je meteen een stukje theorie omgezet in de praktijk.

4. Challenges

Aangezien de fun-factor een belangrijk onderdeel van het veranderproces is, loopt door het hele traject een wedstrijd. We nodigen je medewerkers uit om wekelijks een realistische uitdaging aan te gaan waarmee ze punten kunnen verzamelen. Het team dat de meeste uitdagingen wint, krijgt op het einde van het traject een mooie prijs (bv. sky-diving in airtunnel, massage op het werk, cook-along…).

5. Ambassadeurs

Een kleine groep medewerkers wordt na een grondige selectie uitverkoren om de cultuurverandering verder te ondersteunen en het gedachtegoed actief uit te dagen. Zij genieten van extra sessies waarin ze intenser worden gecoacht om hun gezondheidsdoelen te bereiken en hun teams hierin te betrekken. Zij worden ook ondersteund in het bijhouden van een blog, het ideale medium om alle andere collega’s te inspireren.

6. Health Checks voor en na

Tijdens dit traject kunnen medewerkers hun gezondheid laten testen. Samen met hen zetten we enkele doelstellingen en volgen dit met hen op.

Hoe anderen Gezondheid ervaren

Ik heb al veel geprobeerd en ben een klassieke jojo’er. Wat mij heel hard aanspreekt in dit traject is de focus op het mentale. Nadenken hoe je omgaat met voeding en bewegen in plaats van jezelf constant dingen te ontzeggen en calorieën te tellen. Het gaat allemaal wat langzamer maar ik ben ervan overtuigd dat het veel duurzamer is. Leg jezelf bij de start geen einddoel op binnen enkele weken, maar binnen een jaar en werk er geleidelijk aan naar toe!

Wim KinnetBaloise Insurance

Het gezondheidstraject is een aanrader voor iedereen! Het is leuk om dit met een groep collega's te doen, zodat je elkaar kan stimuleren. Door de Health days, krijg je ook een zeer goed beeld van hoe het met je lichaam én conditie gesteld is. De maandelijkse coaching is ook een zeer goede stimulans om het gehele traject te doen.

Veerle WillemsBaloise Insurance

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23