Jan-Joost Kroon - Better Minds at Work Skip to main content

Jan-Joost Kroon

Jan-Joost Kroon is organisatiestrateeg, spreker en expert op het gebied van de Italiaanse maffia. Hij gebruikt in zijn analyse van een sterke bedrijfsvoering het voorbeeld van deze criminele organisatie als metafoor, zonder enige vorm van verheerlijking hiervan.

Een gedurfd en eigenzinnige onderwerp wat Jan-Joost zonder enige schroom over de bühne brengt. Wanneer Jan-Joost wordt gevraagd als spreker is één ding zeker: de aanwezigen krijgen een verhaal en perspectief te horen wat ze daarvoor nog nooit hebben gehoord. Zijn stijl is verhalend, informatief, prikkelend en met een hele berg passie, een absolute meerwaarde voor een congres, uw eigen organisatie of een klantendag.

Jan-Joost schreef hierover zijn bestseller van Capo tot CEO. Het boek was in Nederland bijna vier weken het best verkochte managementboek en werd genomineerd tot managementboek van het jaar 2023.

Lezingen

Van Capo tot CEO

De maffia is net zoiets als een Ipad of Coca Cola: iedereen kent het wel van naam maar weinigen kennen écht de details. Hetzelfde geldt voor de Italiaanse maffia die er in verschillende vormen zijn en allemaal met een andere bedrijfsvoering. Zij zijn namelijk efficiënt, direct in verwachtingen en doelmatig georganiseerd en hebben een groot vertrouwen in elkaar en in elkaars expertises.

Micromanagen, overmatig vergaderen en wegkomen met slechte smoesjes: daar doen ze niet aan. Hun strategische kaders zijn scherp ingericht net zoals hun operationele kaders. Hun reputatie is hen alles, en alle activiteiten in het bedrijf zijn erop gericht om hun reputatie ten toon te stellen en te beschermen.

In deze keynote legt Jan-Joost de meetlat van het extreme voorbeeld (de maffia) naast die van ‘normale organisaties’ en vraagt de aanwezigen zich te bedenken waar zij staan en welke elementen zij toch zouden kunnen leren van deze organisatie. Met onderwerpen als communiceren, samenwerken, zelfsturende teams en gericht informatie delen komen er voorbeeld naar voren die elke aanwezige zal doen realiseren dat sommige dingen ook écht anders kunnen.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23