Karsten Kroon - Better Minds at Work Skip to main content

Karsten Kroon

Na een aantal jaren studie aan de universiteit van Groningen heeft Karsten Kroon zijn hart gevolgd en carrière gemaakt als beroepswielrenner. Zo heeft hij 16 jaar lang voor topteams zoals Rabobank en BMC gereden, met zelfs een etappewinst van de tour erbij. Na zijn laatste wedstrijd op 38 jarige leeftijd zocht Karsten het nieuwe evenwicht in zijn leven. Een zoektocht naar een manier om alle gebeurtenissen uit zijn leven een plaats te geven, maar vooral een zoektocht om rust te vinden.

Tot zijn verbazing bleek een van de meest krachtige tools iets te zijn wat altijd al bij hem was: zijn eigen adem. Ademwerk is niets nieuws, maar in deze maatschappij helaas een vergeten kunstvorm. Gelukkig is de techniek aan een échte revival bezig, zeker in deze uitdagende tijden met oneindige prikkels. Het bijzondere aan ademwerk is dat wetenschappers niet precies weten wat er nu eigenlijk gebeurt. Wat is dat eigenlijk? Bewustzijn? Wat wel duidelijk is, is dat je met ademwerk je hersenactiviteit kan veranderen. Sommige gedeeltes worden actiever, andere minder actief. Je ademt jezelf in een andere staat van bewustzijn, waar je de ruimte creëert om naar boven te laten komen wat er onderhuids sluimert.

Karsten begeleid de sessies op een liefdevolle, veilige manier, altijd met voldoende begeleiding zodat de deelnemers de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Lezingen

Connected breathing

We leven in uitdagende tijden, en je ego structuur werkt overuren om je in de comfort zone te houden. Maar op termijn kan dat gaan wringen en is het zo fijn te voelen en doorleven wat er echt leeft, diep van binnen. In deze workshop gaan we werken met de kracht van de adem. Ademwerk is niets nieuws, het is al duizenden jaren oud, maar is in onze op ratio gebaseerde samenleving ondergesneeuwd geraakt. Met ademwerk verander je je hersenactiviteit en kan je diepere emotionele lagen bereiken, om de essentie bloot te leggen. Waardoor je uitzonderlijk diep kan ontspannen. Om plaats te maken voor waarheid, en voeding te geven aan het echte gesprek.

We gaan ademen naar vrijheid!

Boek deze lezing

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23