Steven Laureys - Better Minds at Work Skip to main content

Steven Laureys

Professor Steven Laureys is neuroloog én een absolute wereldautoriteit op het gebied van bewustzijn. Hij voert onderzoek naar de effecten van meditatie op het brein en stelde vast dat meditatie in staat is om je brein én je leven te veranderen.

Als onderzoeksdirecteur van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FNRS) en hoofd van het Centre Cerveau (UZ Luik) en GIGA Consciousness (Universiteit Luik) werkt hij samen met de meest prestigieuze universiteiten en bestudeerde met hersenscans het brein van grote meditatie-experts zoals Matthieu Ricard, vertaler van de Dalai Lama. Hij resideert momenteel voornamelijk in Canada als gast-professor.

Steven vat op een erg begrijpelijke manier de recente onderzoeken samen over het effect van meditatie en mindfulness op ons brein, waarbij hij harde neurowetenschap gebruikt om aan elke scepticus de meetbare voordelen uit te leggen van een praktijk die ooit als puur spiritueel werd beschouwd. Het resultaat is een zeer toegankelijke, boeiende, interactieve en wetenschappelijk onderbouwde conferentie over de verschillende meditatietechnieken, ontworpen om de praktijk open te stellen voor een breder publiek.

Lezingen

De kracht van onze geest en meditatie

Meditatie kan onze hersenen opnieuw afstemmen en ons helpen om met deze volatiele tijden om te gaan. Mensen die op zoek zijn naar een introductie in mindfulness zonder woo-woo beloftes hoeven niet verder te zoeken. Steven Laureys werkt samen met beroemde mediteerders (zoals Matthieu Ricard, vertaler van de Dalai Lama) om de positieve invloed van meditatie op onze hersenen wetenschappelijk te bewijzen.

 • Leer over de kracht van meditatie, de voordelen op de werkvloer en hoe we deze kunnen toepassen tijdens onze werkdag.
 • Leer hoe meditatie jou kan helpen anders om te gaan met stress en angst. Beter te slapen. Een scherpere, creatievere geest te cultiveren. Impact te hebben op je bloeddruk en gezonder ouder worden.
 • Steven gebruikt een mix van fascinerende wetenschap, inspirerende anekdotes en praktische oefeningen. In zijn keynotes deelt hij wetenschappelijk bewijs dat meditatie een positieve impact kan hebben op ons mentaal functioneren.
 • Leer toegankelijke oefeningen om zelf te mediteren – formeel maar ook en vooral informeel. Meditatie kan op elk moment, op elke plek doorheen de dag: op je werk, in de douche, in de file, onderweg met de trein, tijdens het koken of het wandelen… doe wat je kan!
 • Wacht niet op een burn-out maar leer van professor Laureys hoe te beginnen met mediteren, een doeltreffende manier om te zorgen voor jouw mentale gezondheid en die van je gehele team.
Boek deze keynote

Tijdens deze inspirerende keynote doet Steven desgewenst een praktische meditatieoefening met het publiek en erna is er tijd voor Q&A.

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23