Stijn Baert - Better Minds at Work Skip to main content

Stijn Baert

Stijn Baert is professor in de arbeidseconomie aan de UGent. Hij is er ook hoofdpromotor van UGent @ Work. Dit interdisciplinaire consortium van UGent-professoren onderzoekt werk en arbeidsmarkt. Hij is een gerespecteerd thought leader en ontving reeds verschillende wetenschappelijke bekroningen. Ook Stijns flamboyante stijl is opmerkelijk. In de media werd meermaals naar hem verwezen als “posterboy-professor”. Stijn is bovendien een bevlogen en inhoudelijk zeer sterke spreker over thema’s gerelateerd aan werk en de arbeidsmarkt.

Lezingen

De war for talent: Over de brand, de puzzel en de vijver

Daar waar werknemers vroeger moesten vechten om een baan, vechten bedrijven thans om een werknemer, zo zegt de boutade. In zijn lezing objectiveert professor Baert deze hevige war for talent of arbeidsmarktkrapte. Hij bewijst dat ze nu effectief feller woedt dan in het verleden en meer bij ons dan elders en waarschuwt dat we van een recordaantal vacatures naar een recordaantal gemiste kansen dreigen te gaan. Nadien analyseert hij twee onderliggende problemen: de puzzel tussen de beschikbare werkzoekenden en vacatures past niet én de vijver waar werkgevers uit moeten vissen is te klein door de hoge inactiviteit in ons land. Afsluiten doet professor Baert met enkele oplossingen gericht aan het beleid. Afhankelijk van het aantal geplande uren voor voorbereiding, kan hij deze keynote (beperkt) op maat maken voor het aanwezige publiek. De keynote slaat in het bijzonder aan bij een publiek van ondernemende, werkende en sparende Vlamingen met interesse in politiek en/of economie. Professor Baert raakt opvallende cijfers aan, maar probeert zijn keynote tegelijk laagdrempelig en entertainend te houden.

10 dingen die je morgen kunt doen om meer uit je werk te halen

Voor veel Vlamingen is het tussen het hollen van de ene naar de andere deadline een uitdaging om aan het stuur te blijven van de eigen loopbaan. Dat wil zeggen: op het einde van het jaar dat gedaan te hebben wat echt het verschil maakt. En dat waar men op het einde van de carrière tevreden op terugblikt. Samen met 18 collega’s uit verschillende disciplines schreef Stijn Baert een boek dat toelicht hoe je volgens de wetenschap de beste werk-keuzes maakt. Om sneller promotie te maken. Om meer te verdienen. Om burn-out te vermijden. Om zo evenwichtig mogelijk te telewerken. Om je hoofd niet te laten overlopen tijdens de werkdag. Om meer werktijd over te houden voor wat waardevol is. In deze lezing lanceert hij 10 verrassende tips die het verschil kunnen maken.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23