Activ8! @ PMV

We leven in veranderende tijden. Dat vergt extra energie en flexibiliteit. Maar hoe ga jij hiermee om? Hoe bouw jij aan je gezondheid, je welzijn en je vaardigheden om de uitdagingen aan te pakken in je job, je leven en de wereld daarbuiten?

Goed nieuws: je staat er niet alleen voor. PMV investeert in gezondheid en welzijn op de werkvloer met het programma Let’s Activ8!. We gaan concreet aan de slag en doen daarvoor een beroep op Better Minds at Work en Energy Lab, twee experten die ons adviseren en begeleiden.

Waarom doen we dit en waarom maken we er een duurzaam traject van? “Because we care“, meteen de rode draad doorheen deze gebalanceerde sensibiliseringscampagne en de hashtag die we op de sociale media gebruiken wanneer het over well-being gaat. Want, dit is een onderwerp dat we ook in PMV’s employer branding bewust zullen uitspelen.

Het wordt een gevarieerd parcours, dat je van september tot in mei aflegt. Aan het einde van de rit zal je een mooie ervaring rijker zijn, want daar leggen wij alvast de lat.

De well-beingtrein staat klaar. Stap in en maak tijd voor jezelf. De eerste halte is in Zaventem op 25 september voor de kick-off. Hieronder meer informatie.

Kick-off Activ8!

Masterclass: Je Automatische Piloot

Op maandag 25 september hebben we de aftrap gegeven van well-beingtraject. Doctor in de psychologie Elke Geraerts trapte de ochtend en daarmee ook het traject af met haar keynote rond veerkracht. Onthoud dat woord, want het is de rode draad door de verschillende activiteiten die we in samenwerking met Better Minds at Work en Energylab voor je in petto hebben.

Na deze kick-off ken je de krijtlijnen van het volledige well-beingprogramma en begrijp je waarom dit traject voor jou zo waardevol kan zijn.

Download hier de slides van Elke Geraerts - Het Nieuwe NuDownload hier de slides van Erik Franck - ZelfleiderschapDownload hier de slides van Elke Smeets - Navigeren op de golven van verandering

Fysiek welzijn

Millionaire step challenge

Wie veel zit voor het werk, haalt niet meer dan 4000 stappen per dag. Om fit te blijven moet je er dagelijks 8000 tot 10.000 zetten. De trap nemen of een wandeling tijdens je pauze is dus een goed idee.

Hoe zit deze stapuitdaging in elkaar? In teams van maximaal zes collega’s ga je vanaf 2 oktober voor het dagelijkse individuele doel van 10.000 stappen. We tellen het aantal stappen per team samen op 31 oktober en bekijken dan of we geslaagd zijn voor onze eerste opdracht: de “millionaire step challenge”.

Wat is de eerste stap? Een team vormen en je inschrijven. Gebruik code: StepChallengePMV. Let’s go!

Inschrijven op de PMV Step Challenge

Skill Builders

Skill Builder 1: Energize

Een gezonde geest in een energiek lichaam, dat is de rode draad doorheen deze Skill Builder. Ontdek hoe beweging, slaap en voeding onlosmakelijk samenhangen met de werking van ons brein. En hoe we die samenhang kunnen optimaliseren en we voor onszelf op alle vlakken meer energie kunnen opwekken.

Zeker in tijden waar we onder druk staan, is het cruciaal om energie management voorrang te geven. Tijdens deze sessie inspireren we dan ook vanuit een holistische visie hoe energie te vernieuwen voor jezelf en voor je team. Verwacht inzichten die nog lange tijd energie door je brein en lichaam doen zinderen!

Wat neem je mee naar deze sessie? Jouw Let’s Activ8! notitieboek, een balpen en een energieke geest.

Data: Donderdag 19/10 van 13u tot 15u30 – Maandag 23/10 van 13u tot 15u30 – Dinsdag 24/10 van 13u tot 15u30

Skill Builder 2: Deconnect

We werken in een hyperverbonden wereld. Onze aandacht wordt maar al te vaak overgenomen door een zoveelste vergadering, videocalls, berichten, … En dat terwijl wetenschappelijk onderzoek kristalhelder is: Altijd ‘aan’ zijn heeft een negatieve invloed op ons welzijn. Hoe kunnen we dit een halt toe roepen én omdraaien? Hoe kunnen we ontkoppelen om zo opnieuw verbinding te maken?

Tijdens deze sessie maken we iedereen bewust van ons verbindingsgedrag en de impact ervan op ons brein. Verwacht concrete tips en trics over hoe je zowel digitaal als mentaal kan loskoppelen en net daardoor de verbinding met jezelf en anderen creëert. We bespreken wat het concept van ‘ontkoppeling’ nu daadwerkelijk is en wat dit betekent voor jou.

Spreker: Kristien Van Bruysteghem

Data: Dinsdag 20 februari van 13u30 tot 16u00 – Maandag 26 februari van 13u30 tot 16u00 – Donderdag 29 februari van 13u30 tot 16u00

Skill Builder 3: Reconnect

Wat doet stress met ons en onze sociale vaardigheden? Hoe bouw je (zelf)vertrouwen op bij moeilijke gesprekken? Van team naar dreamteam: want waarom het alleen doen als het ook samen kan?

In deze sessie gaan we in op wat signalen van stress zijn en hoe we er veerkrachtig mee om kunnen omgaan. Verwacht hands-on voorbeelden en tips om je stress de baas te kunnen. Gevolg: je gaat zowel mentaal als fysiek gezonder door het leven, met als uiteindelijk resultaat een positieve impact op je energie!

Spreker: Marie Loop

Data: Dinsdag 16 april van 13u30 tot 16u00 – Maandag 22 april om van 13u30 tot 16u00 – Vrijdag 26 april van 10u00 tot 12u30

Subscribe to our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23