Activ8! @PMV - Better Minds at Work Skip to main content

Activ8! @ PMV

We leven in veranderende tijden. Dat vergt extra energie en flexibiliteit. Maar hoe ga jij hiermee om? Hoe bouw jij aan je gezondheid, je welzijn en je vaardigheden om de uitdagingen aan te pakken in je job, je leven en de wereld daarbuiten?

Goed nieuws: je staat er niet alleen voor. PMV investeert in gezondheid en welzijn op de werkvloer met het programma Let’s Activ8!. We gaan concreet aan de slag en doen daarvoor een beroep op Better Minds at Work en Energy Lab, twee experten die ons adviseren en begeleiden.

Waarom doen we dit en waarom maken we er een duurzaam traject van? “Because we care“, meteen de rode draad doorheen deze gebalanceerde sensibiliseringscampagne en de hashtag die we op de sociale media gebruiken wanneer het over well-being gaat. Want, dit is een onderwerp dat we ook in PMV’s employer branding bewust zullen uitspelen.

Het wordt een gevarieerd parcours, dat je van september tot in mei aflegt. Aan het einde van de rit zal je een mooie ervaring rijker zijn, want daar leggen wij alvast de lat.

De well-beingtrein staat klaar. Stap in en maak tijd voor jezelf. De eerste halte is in Zaventem op 25 september voor de kick-off. Hieronder meer informatie.

Kick-off Activ8!

Masterclass: Je Automatische Piloot

Op maandag 25 september hebben we de aftrap gegeven van well-beingtraject. Doctor in de psychologie Elke Geraerts trapte de ochtend en daarmee ook het traject af met haar keynote rond veerkracht. Onthoud dat woord, want het is de rode draad door de verschillende activiteiten die we in samenwerking met Better Minds at Work en Energylab voor je in petto hebben.

Na deze kick-off ken je de krijtlijnen van het volledige well-beingprogramma en begrijp je waarom dit traject voor jou zo waardevol kan zijn.

Download hier de slides van Elke Geraerts - Het Nieuwe NuDownload hier de slides van Erik Franck - ZelfleiderschapDownload hier de slides van Elke Smeets - Navigeren op de golven van verandering

Fysiek welzijn

Millionaire step challenge

Wie veel zit voor het werk, haalt niet meer dan 4000 stappen per dag. Om fit te blijven moet je er dagelijks 8000 tot 10.000 zetten. De trap nemen of een wandeling tijdens je pauze is dus een goed idee.

Hoe zat deze stapuitdaging in elkaar? In teams van maximaal zes collega’s werden er in oktober 2023 in totaal 33.564.208 aantal stappen gezet. Dat zijn gemiddeld 9.171 stappen per deelnemer per dag. Wauw! 

Een extra shout-out naar team Back Office met jullie eerste plaats. Benieuwd naar de eindstand? Kijk hier!

Eindstand

Ken je biologische leeftijd

Je bent zo jong als je je voelt. Maar klopt dat echt? Leg een Energy Scan af en ontdek hoe het staat met je cardiovasculaire en fysieke fitheid, hoe je lichaam momenteel is samengesteld en wat je daadwerkelijke biologische leeftijd is. Op basis van de resultaten ontvang je concrete adviezen waarmee je aan de slag kunt. De metingen worden bepaald door de DXA-scan die zeer nauwkeurig de volgende parameters meet:

– Het vet en de vetmassa
– Vetvrije massa (spiermassa)
– Botdichtheid en botmassa (skeletgewicht)
– Asymmetrie tussen links en rechts

Conditietest lopen

Niet enkel topsporters hebben nood aan een goed onderbouwd trainingsschema. Ook als recreatieve sporter kan je met een schema op maat makkelijker en efficiënter jouw doel halen. Met deze looptest brengen we jouw conditie in kaart.

– Analyse van je conditie

– Persoonlijke loop-hartslagzones

– Persoonlijk trainingsschema

Waar? Je kan kiezen uit een van onze labo’s in Gent, Leuven of Paal

Duur? Deze volledige fysieke testervaring duurt ongeveer 1u45min.

Conditietest fietsen

Je conditie wordt in kaart gebracht aan de hand van een fietstest. De test bestaat uit een opbouwende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer. Tijdens de test meten en analyseren we verschillende parameters. Hartslag en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie temeten en je optimale trainingszones te bepalen.

Daarna wordt uitvoerig de tijd genomen om het testverslag en het trainingsadvies samen te overlopen. Je ontvangt indien gewenst een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaalklaar om je sportieve doelen te realiseren!

Mentaal welzijn

Krijg de steun die je nodig hebt

Naast je PMV-leidinggevende, het HR-team, onze vertrouwenspersonen en preventieadviseur die er steeds voor jou zijn, wil PMV jou nog een bijkomende mogelijkheid aanbieden via het Better Minds at Work team.
Als je het gevoel hebt nood te hebben aan een klankbord of hulp van iemand met een externe kijk op zaken dan biedt PMV je vrijblijvend 2 coachingsessies aan met één van de Better Minds at Work Mental Coaches.
Denk hierbij aan zaken die te maken hebben met je goed voelen in je professionele leven, omgaan met stress en werkdruk, de balans tussen werk en privé verbeteren, twijfels, persoonlijke problemen etc.
De coachingsessies kunnen online of offline plaatsvinden, wat jij verkiest, en nemen 45 minuten per keer in beslag. We benadrukken dat de gesprekken uiterst confidentieel zijn. De informatie wordt met niemand anders gedeeld.

Zoek jij die bijkomende steun? Dan nodigen we je uit om contact op te nemen met een van onderstaande coaches die je kunnen bijstaan met uitdagingen die jij ervaart.

Selecteer een coach:

Katrien Van Ostaede

Katrien heeft 16 jaar ervaring in de HR sector. In het verleden als recruiter en HR Business Partner, en vandaag nog steeds als trainer. De rode draad doorheen haar professionele carrière is werken met en voor mensen, zodat ze hun talent en potentieel optimaal kunnen inzetten.
Katrien volgde haar hart en specialiseerde zich als loopbaancoach, en stress- en burn-out coach bij Better Minds at Work. Ze ondervond zelf hoe het leven een positieve wending kan nemen als je jouw dromen durft volgen. Vandaag begeleidt ze mensen tijdens loopbaanbegeleiding kwalitatief en impactvol in een cruciale fase van hun leven. Katrien is een echte mensen-mens en begrijpt als geen ander dat je je goed moet voelen bij jouw coach om tot een succesvol coachingtraject te komen.
Haar stijl typeert ze als mens-, doel- en impactgedreven, waarin de uitdagingen, behoeften en doelen van de klant centraal staan.

David Maegerman

Het ondersteunen van klanten en collega’s vormt de absolute rode draad binnen Davids carrière. De afgelopen 20 jaar deed hij ervaring op in diverse operationele en managementfuncties in verschillende sectoren. Hij behaalde zijn certificaten bij Better Minds at Work, wat hem dichter bij zijn passie bracht. Enerzijds organisaties begeleiden rond thema’s als communicatie, samenwerking, en leiderschap. Anderzijds het coachen van individuen naar meer lef en energie, en naar een job die het beste aansluit bij hun talenten en waarden.

Door zijn rustige, nieuwsgierige houding en warme aanpak slaagt David erin een sterke verbinding met klanten op te bouwen. Hij nodigt je tijdens loopbaanbegeleiding uit om stil te staan bij wie je bent, en gaat samen met jou op zoek naar jouw energiegevers, talenten en waarden. David is een optimist in hart en nieren en gelooft sterk in de positieve kracht van mensen om hun eigen leven in handen te nemen. Hij geniet er dan ook van zijn coachees te zien groeien en steeds meer zichzelf worden.

Nele Lenaers

Nele Lenaers is arts van opleiding (KULeuven). Zij startte haar loopbaan als huisarts en schoolde zich om tot bedrijfsarts, een job waarin zij nog steeds parttime actief is. In deze functie heeft zij dagelijks contacten met werknemers en werkgevers, kent zij bedrijven van binnenuit en neemt zij vaak deel aan het reïntegreren van werknemers na langdurige ziekte. Als erkend stress en burn-out coach maakt zij een analyse van klachten en signalen, waarbij zij alert blijft voor achterliggende medische problemen en begeleidt ze stapsgewijs naar meer inzicht en energie. Maar ook kan je terecht bij Nele voor loopbaanbegeleiding (gecertificeerd door Better Minds at Work).

In vele coachtrajecten integreert zij ook hartcoherentietraining, een tool die er voor zorgt dat het emotionele en cognitieve brein elkaar aanvullen. De coachee leert voelen welke richting hij/zij uitwil met zijn/ haar leven (emotionele brein) en kan verstandige keuzes maken om op die weg vooruit te gaan (cognitieve brein). Nele heeft een warme interesse in mensen, voor haar is coaching een echte energiegever!

Katrien Van Ostaede

Nederlands – Engels – Frans
Online – Kortenberg

Afspraak maken

David Maegerman

Nederlands – Engels – Frans
Online – Overijse

Afspraak maken

Nele Lenaers

Nederlands – Engels
Online – Gent

Afspraak maken

Steve Daponte

Door zijn succesvolle loopbaan binnen onderwijs, weet Steve Daponte als geen ander dat veiligheid de sleutel is binnen relaties. Als ervaren coach geniet hij ervan mensen te empoweren en volledig in hun kracht te zetten. Vanuit een fijne verbinding krijgen klanten steeds alle ruimte om eigenaarschap op te nemen naar een nog betere versie van zichzelf.

De enorme rust die hij uitstraalt, geeft de betrokkenen alle comfort in de zoektocht naar groei en vooruitgang. Met een sterk analytisch vermogen zet hij je tijdens loopbaanbegeleiding op weg om keuzes te maken en stappen te nemen. Op de juiste momenten durft hij betrokken en authentiek te confronteren, zonder je eigenwaarde één seconde uit het oog te verliezen.

Dankzij zijn certificaat als loopbaancoach bij Better Minds at Work kunnen niet meer enkel leerkrachten en leerlingen van zijn empathische aanpak genieten. Geef een boost aan je zelfvertrouwen en durf met iemand dicht bij je zijde op avontuur te gaan. Steve is al nieuwsgierig naar welke verandering jij bij jezelf teweeg kan brengen!

Kristien Van Bruystegem

Kristien Van Bruystegem heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van organisaties uit diverse sectoren om betere werkplekken te worden. Haar drive is om het beste uit mensen te halen en het vertrouwen in teams en organisaties te vergroten. Haar jarenlange ervaring zorgt voor scherpe inzichten in een sfeer van wederzijds vertrouwen.

Kristien heeft het talent om op een spontane en warme manier onmiddellijk een leuke connectie te creëren. Haar enthousiasme, energie en positivisme werken aanstekelijk. Ze durft op een no-nonsense manier de nodige confrontaties aan te gaan, maar zal dit altijd doen met veel respect.

Ze gelooft echt in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen inspireert haar het meest. Ze reikt de juiste tools aan, afgestemd op ieders specifieke behoeften en situatie, zodat mensen meer in hun kracht komen te staan en effectieve stappen durven zetten naar meer voldoening en welzijn. Op de werkvloer maar ook in hun privéleven.

Trainer Better Minds at Work

Muriel Velu

Het is Muriel haar missie om mensen te helpen bij verandering. Als trainer/coach is ze gedreven om het beste uit mensen te halen. Vanuit haar jarenlange ervaring als HR Manager en Management Consultant begeleidt ze zowel werknemers als zelfstandigen naar hun droom job. Ze maakt je talenten, vaardigheden en competenties zichtbaar tijdens loopbaanbegeleiding en inspireert je om te zoeken naar wat je echt wilt in je leven. Je goed in je vel voelen is hierbij het uitgangspunt. Haar enthousiasme en passie werken aanstekelijk zodat je met veel plezier, zin en positieve energie een nieuwe uitdaging tegemoet gaat.

Steve Daponte

Nederlands
Online – Wijnegem

Afspraak maken

Kristien Van Bruystegem

Nederlands – Engels
Online – Leuven / Heverlee

Afspraak maken

Muriel Velu

Nederlands – Engels – Frans
Online – Herk-de-stad

Afspraak maken

Let’s meet each other!

  1

  Vul het formulier in en kies jouw coach of een regio.
  2

  Binnen 2 werkdagen wordt er contact met jou opgenomen voor een intake. Hierin wordt het doel van de coaching bepaald: jouw behoeften en vragen en welke begeleiding het beste aansluit bij jouw behoeften en vragen.
  3

  Je maakt een eerste afspraak met je coach.

  Skill Builders

  Skill Builder 1: Energize

  Een gezonde geest in een energiek lichaam, dat is de rode draad doorheen deze Skill Builder. Ontdek hoe beweging, slaap en voeding onlosmakelijk samenhangen met de werking van ons brein. En hoe we die samenhang kunnen optimaliseren en we voor onszelf op alle vlakken meer energie kunnen opwekken.

  Zeker in tijden waar we onder druk staan, is het cruciaal om energie management voorrang te geven. Tijdens deze sessie inspireren we dan ook vanuit een holistische visie hoe energie te vernieuwen voor jezelf en voor je team. Verwacht inzichten die nog lange tijd energie door je brein en lichaam doen zinderen!

  Wat neem je mee naar deze sessie? Jouw Let’s Activ8! notitieboek, een balpen en een energieke geest.

  Download hier de slidesDownload hier de samenvatting

  Get ready for an inspirational walk about the importance of sleep!

  Onze nachtrust vormt een belangrijk onderdeel van ons welbevinden. Omstandigheden kunnen onze slaapkwaliteit vaak negatief beïnvloeden. In deze podcast krijg je adviezen om je slaapkwaliteit te optimaliseren. Krijg concrete tips om (nog) beter te slapen. Dankzij Prof. Dr. Erik Franck ga je fris aan de slag door een goede nachtrust.

  Beluister de podcast

  Skill Builder 2: Deconnect

  We werken in een hyperverbonden wereld. Onze aandacht wordt maar al te vaak overgenomen door een zoveelste vergadering, videocalls, berichten, … En dat terwijl wetenschappelijk onderzoek kristalhelder is: Altijd ‘aan’ zijn heeft een negatieve invloed op ons welzijn. Hoe kunnen we dit een halt toe roepen én omdraaien? Hoe kunnen we ontkoppelen om zo opnieuw verbinding te maken?

  Tijdens deze sessie maken we iedereen bewust van ons verbindingsgedrag en de impact ervan op ons brein. Verwacht concrete tips en trics over hoe je zowel digitaal als mentaal kan loskoppelen en net daardoor de verbinding met jezelf en anderen creëert. We bespreken wat het concept van ‘ontkoppeling’ nu daadwerkelijk is en wat dit betekent voor jou.

  Spreker: Kristien Van Bruysteghem
  Download hier de slidesDownload hier de samenvatting

  Get ready for an inspirational walk about the importance of focus!

  Altijd ‘aan’ zijn heeft een negatieve invloed op ons welzijn. Hoe kunnen we dit een halt toe roepen én omdraaien? Hoe kunnen we ontkoppelen om zo opnieuw verbinding te maken?

  Tijdens deze podcast gaan we dieper in op de bewustwording van ons verbindingsgedrag en de impact ervan op ons brein. Kristien geeft ook concrete voorbeelden van hoe anderen erin slagen om voldoende te deconnecteren.

  Beluister de podcast

  Skill Builder 3: Reconnect

  Wat doet stress met ons en onze sociale vaardigheden? Hoe bouw je (zelf)vertrouwen op bij moeilijke gesprekken? Van team naar dreamteam: want waarom het alleen doen als het ook samen kan?

  In deze sessie gaan we in op wat signalen van stress zijn en hoe we er veerkrachtig mee om kunnen omgaan. Verwacht hands-on voorbeelden en tips om je stress de baas te kunnen. Gevolg: je gaat zowel mentaal als fysiek gezonder door het leven, met als uiteindelijk resultaat een positieve impact op je energie!

  Spreker: Marie Loop
  Download hier de slidesDownload hier het werkboek

  Get ready for an inspirational talk about beating stress!

  Het thema van deze podcast is stress, iets wat iedereen ervaart tijdens het dagelijkse leven. Stress is namelijk een natuurlijke reactie die we allemaal nodig hebben om te overleven. Maar als stress blijft aanhouden en chronisch wordt, kan het negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om tijdig de signalen van stress te herkennen en te leren er goed mee om te gaan. 

  We hebben klinisch psycholoog en gedragstherapeut Erik Franck uitgenodigd, om zijn kennis en inzichten over stress met jullie te delen.

  Beluister de podcast

  Subscribe to our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23