Het beste van 10 jaar Better Minds at Work - Better Minds at Work Skip to main content

Het beste van 10 jaar Better Minds at Work

Een decennium aan onderzoek, inzichten en ervaring.
Verpakt in een spetterend congres.
Op een al even historische toplocatie.
Met top notch sprekers uit hun vakgebied.

… Zet je schrap voor het Best Minds at Work congres 2024!

Boek jouw tickets

Opmerkelijke
keynotes

Elke Geraerts en innovatie-expert Peter Hinssen bundelen hun krachten in een mindblowing keynote: ‘When AI meets AI ’. Artificiële x authentieke intelligentie.
Hoe haal je het beste uit nieuwe technologieën? En hoe vermijd je de valkuilen?

Met haar lezing ‘Strive to thrive‘ maakt Better Minds at Work expert Aisha Cortoos de balans van de dag op. Over het juiste evenwicht tussen mentale prestatie en welzijn.

Wervelende workshops

Take your track!

+ Inside the brain: Hoe werkt het brein? En hoe laat je het nog beter werken? Ontdek in deze track de nieuwste inzichten voor een krachtig breinbeleid.

+ Leadership: Hoe creëer je een growth mindset bij je teamleden? Hoe maak je van diversiteit een kracht? Hoe neem je gedragen beslissingen? Ontdek in deze track de nieuwste inzichten over leiderschap

+ Wellbeing: Hoe geef je je medewerkers vleugels? Als mens en als professional? Ontdek in deze track de nieuwste tools voor mentaal en fysiek welzijn.

Exceptionele experiences

Prikkel je zintuigen met:

+ Een geleide wandeling in de zoo

+ Een zinderende klankschalen workshop

+ Een beklijvende breathwork & mindfulness sessie

+ Een kundig coachgesprek

PROGRAMMA

Opmerkelijke keynotes

10u – 11u30

Elke Geraerts, leading lady
in mentaal welzijn

Elke Geraerts stond 10 jaar geleden mee aan de wieg van Better Minds at Work. In die tijd zette ze mentaal welzijn op de werkvloer bovenaan de bedrijfsagenda. Ze inspireerde en adviseerde samen met haar team meer dan 3.000 organisaties. Pionierswerk dat vandaag z’n vruchten afwerpt.

Elke trapt het congres af met een frisse blik op de situatie anno 2024. En kijkt vooral vooruit naar de werven die klaarliggen. Ai ai, AI…? Challenging times ahead!

Elke deelt graag het podium met andere experts. Meerdere perspectieven bieden en krachten bundelen. Dat is ‘Better Minds’ op z’n best.

When AI meets AI. A kInd of mAgIc?
Peter Hinssen & Elke Geraerts

In hun gezamelijke keynote verenigen Elke Geraerts en Peter Hinssen hun krachten. Maar tegelijk dagen ze elkaar uit. Verwacht een zinderende synergie van wetenschappelijk onderzoek en visionaire inzichten. Over het potentieel van zowel Artificiële Intelligentie als Authentieke Intelligentie. En de impact ervan op ons brein en onze manier van leven. Mens versus machine. Een nu al spraakmakende ontmoeting.

Peter Hinssen is tech entrepreneur en auteur. En wereldautoriteit over de impact van technologie op de samenleving. Hij toetst zijn visie op ‘Never Normal’ aan Elkes kijk op ‘The New Now’. Dat belooft vonken!

Evy Gruyaert, moderator

Evy Gruyaert is de moderator van dit congres. De vrouw die haar volk leerde lopen, wandelen, zwemmen, golfen, fitnessen, aan yoga doen, veggie leven, kunst waarderen… kortom: zich goed voelen, is jouw gids doorheen de dag.

Wervelende workshops

Take your track!

11u30 – 16u (met lunchpauze)

Maak je keuze uit 1 van de 3 boeiende en actuele tracks. Elk bomvol nieuwe inzichten, tools, best practices en relevante klantcases:

Track 1: Inside the brain

Ons brein is het epicentrum van ons ‘zijn’. Toch is het nog best onbekend terrein. Trek op onderzoek in verschillende workshops. Ontdek de fascinerende complexiteit van ons brein. Leer meer over focus en (de)connectie. En waarom dat zo belangrijk is – zeker in een hybride context. Met een goed breinbeleid voed je maximaal het mentaal kapitaal van jouw organisatie.

Track 2: Leadership

Leiderschap is cruciaal voor tevreden, goed functionerende teams. Je wilt de growth mindset van je medewerkers stimuleren. Diversiteit inzetten als kracht. Een efficiënte omgeving creëren. En als decision maker de juiste knopen doorhakken. Maak kennis met leiderschapsgedrag waarmee je psychologische veiligheid creëert. Een bepalende factor die succesvolle teams onderscheidt.

Track 3: Wellbeing

‘Goed zorgen voor je medewerkers’ is vandaag geen wollige leuze meer. Het is een must. Dan gaat het niet (alleen) over loon en werkomstandigheden. Hoe verbeter je de gezondheid en het welbevinden van je medewerkers?

Ontdek welke factoren de kwaliteit van onze slaap bepalen. En welke impact gedrag en gewoontes hierop hebben. Shut your eyes to energise!
Laat je raken door het kwetsbare verhaal van Jef Willem. Over diep vallen en krachtig opveren.
Leer stressfactoren detecteren. Achterhaal wat medewerkers energie geeft en kost. Ontwikkel een veerkrachtvisie.

Exceptionele experiences

Beleef deze dag met al je zintuigen

+ Geïntrigeerd door het reilen en zeilen van de zoo? Kom alles te weten over deze historische biotoop in hartje Antwerpen tijdens een begeleide wandeling. Maak kennis met haar bonte bewoners. Breng zeker een bezoek aan de olifanten. En laat je niet afleiden door de konijnen 😉

+ Zin om je zinnen te prikkelen? Tune in voor een zinderende klankschalensessie. Ervaar het diepgaande effect van de trillingen op je lichaam en geest.

+ Breng je lichaam in beweging met een energieke workout! Olympisch gymnaste Aagje Vanwalleghem is jouw coach in deze bootcamp. In groep versterk je je core, conditie en kracht. Zo werk je aan een betere houding. En het mooie is: zonder dat je hoeft te zweten.

+ Even op adem komen? Breathwork laat je landen in het hier en nu. Bij jezelf. En de bijzondere omgeving rondom je.

+ Leg je oor te luister op een luisterbank. Dit zijn openbare banken die uitnodigen tot gesprekken. Hier geef je het signaal dat je openstaat om te luisteren naar passanten en mede-congresbezoekers. Een fijne facilitator voor verrassende ontmoetingen.

+ Nieuwsgierig naar een professioneel klankbord? Kies voor individuele coaching door een Better Minds Coaching loopbaancoach.

Afsluitende keynote

Strive to thrive
Zet in op mentaal welzijn én mentale prestatie

Geestelijke gezondheid en welzijn zijn dé hangijzers van deze tijd. We beseffen allemaal dat geestelijke gezondheid net zo belangrijk is als lichamelijke gezondheid. Maar we weten niet altijd hoe we dat aanpakken. Want we leven nu eenmaal in een prestatiemaatschappij. Daar betalen we een prijs voor: de burn-out en depressie epidemie. Hoe keren we het tij? En investeren we zowel in mentale gezondheid als in uitstekende mentale prestaties? Laat je brein prikkelen tijdens de inspirerende keynote van Aisha Cortoos!

Praktische informatie

A Room with a ZOO

Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen

Congres Better Minds at Work

Datum: 24 mei 2024

Timing: ontvangst om 9u30 – start om 10u – einde voorzien om 17u30

Locatie: A Room with a ZOO (historische vleugel) – Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen
Perfect te bereiken met trein en openbaar vervoer, parkeergarage op wandelafstand

Catering: Gault&Millau lauwerde de catering van A Room with a Zoo in 2023 als ‘Healthy Event Caterer of the Year’. Gezond, guilt-free genieten dus. We like 🙂

Boek jouw tickets

Schrijf je in op de wachtlijst

Sign up for our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23