Leiders met lef - Better Minds at Work Skip to main content

Groeitraject Leiders met Lef

Organisaties zijn continu in verandering en dat vergt een vernieuwde aanpak rond leiderschap.
Hoe motiveer je medewerkers om mee te deinen op de golven van verandering? En hoe inspireer je hen om een proactieve en enthousiaste rol in te nemen?

We stellen voor om de spilfiguren te trainen en hen zo de skills te leren om met deze uitdagingen op de werkvloer te kunnen omgaan. In het traject inspireren we leidinggevenden om op een mensgerichte manier coachend leiding te geven.

DARE TO LEAD

Groeiprogramma voor leiders met lef

‘Leiders met lef’ is een intensief en diepgaand leiderschapstraject dat raakt. In deze veeleisende tijden zijn leidinggevenden meer dan ooit een spilfiguur, en niet alleen door hun officiële functie. Medewerkers kijken naar hun leidinggevende om te weten wat de normen en waarden binnen de organisatie zijn, de do’s and dont’s. Leidinggevenden moeten dan ook stevig in hun schoenen staan, en een goede balans vinden tussen sterk en daadkrachtig zijn aan de ene kant, empatisch en betrokken aan de andere kant. Alleen zo creëren ze een psychologisch veilige omgeving, waarin mensen kunnen groeien en innovatieve ideeën worden gedeeld. Het spreekt voor zich dat dit alles een hele uitdaging vormt, die meer dan een beetje lef vraagt van leiders vandaag. 

De mensgerichte leider

De hedendaagse dynamiek van mens tot mens op de werkplek dwingt leiders tot mensgericht leiderschap, gedefinieerd als leiden met authenticiteit, empathie en aanpassingsvermogen. Deze eigenschappen worden al enige tijd geschaard bij de belangrijkste kwaliteiten van grote leiders – maar ze werden beschouwd als leuk om te hebben -nice to have. Vandaag de dag eisen werknemers ze.

Better Minds at Work verzorgt al vele jaren leiderschapstrainingen. We hebben ruime ervaring in het begeleiden van internationale groepen leiders en nemen hen mee in een leiderschaps journey Dare to Lead.

Contacteer ons voor een offerte op maat

Enkele kernideeën van ons meerdaags leiderschapstraject:

Zelf-leiderschap komt voor Leiderschap naar anderen toe

Alvorens je het beste in anderen naar boven kan halen, dien je als leider je eigen potentieel te optimaliseren door je bewust te worden van je sterktes en het aanpakken van je valkuilen

Eerst Leiderschapsontwikkeling, dan Leiderschapstraining

Onze opleiding focust eerst op het ontwikkelen van een leiderschapsattitude alvorens we leiderschapscompetenties trainen (bv. feedback-vaardigheden, strategisch denken enz.). Volg je deze volgorde niet, dan leer je enkel ‘trucjes’ aan.

Alle leiders zijn managers, maar niet alle managers zijn leiders

De functie van ‘manager‘ wordt je formeel toegewezen van bovenuit, daar waar ‘leider‘ een persoonlijke rol is waarvoor je het mandaat krijgt van onderuit. De ene rol gaat over functioneel overwicht, de andere over psychologisch overwicht. Je kan deze laatste enkel leren in relationele context.

Traject

1. Psychologische veiligheid

Op de eerste dag gaan we ervaringsgericht aan de slag met “The Bridge”, een opdracht die de rode draad vormt doorheen de rest van het traject. Doelstellingen en afspraken worden gemaakt.

Dag 2 en 3: Persoonlijk Leiderschap

Deze 2-daagse zoomt in op de leider als individu. We reiken inzichten en instrumenten aan om je verder te ontwikkelen als leider zodat je robuust, (meer) vrij van stress en wendbaar kunt handelen in de professionele context.

Dag 4: Coaching skills

We nemen een diepe duik in hoe we als leider coachingsvaardigheden kunnen toepassen. We bekijken hoe we zinvolle gesprekken met elkaar kunnen voeren en elk teamlid kunnen betrekken.

Dag 5: Je team en je organisatie leiden

We leggen de nadruk op hoe je leiding geeft met lef en hoe je je verbindt met je team en je organisatie. Je doet kennis en vaardigheden op om sterke resultaten te behalen, je team te betrekken en samen met je team en organisatie beslissingen te nemen binnen een cultuur van vertrouwen.

Dag 6: Feedback geven en ontvangen

Tijdens deze dag leren en ervaren deelnemers alles over het geven en ontvangen van feedback. Verwacht wetenschap gecombineerd met ervaring!

Optioneel: Individuele coaching & opvolgmodules

Individueel coachingsgesprek tussen trainer en deelnemer. De persoonlijke leerdoelen die voortkomen uit het traject vormen het uitgangspunt.
In follow-up sessies gaan we de diepte in met de deelnemers en stellen we op maat van hun uitdagingen en resterende vragen sessies samen.

Hoe anderen dit traject ervaren

Better Minds at Work is een fantastische partner in onze leiderschapstrajecten rond coachend leidinggeven. Zeer klantgericht, flexibel, meedenkend én verbindend. We merken een aanzienlijke impact bij de deelnemers van deze trajecten. Na de zesdaagse blijven de deelnemers in contact met elkaar en wisselen ze hun opgedane kennis uit. Niet enkel impact tijdens de sessies dus, maar ook lang erna.
Reeds meer dan honderd nationaliteiten werden door hun trainers geïnspireerd en dit telkens op een wijze die diversiteit en inclusie behartigt. Ik kan hen ten volle aanraden voor elke organisatie die met leiderschapstrajecten bezig is.

Pieter DhaeseHR Manager Katoen Natie Business Unit CGI

Het Wit-Gele Kruis Antwerpen werkt al geruime tijd samen met Better Minds at Work om hun leidinggevenden een deepdive te geven in een traject “Leiders met lef”. Onze ervaring bestaat uit zeer kwalitatieve trainingen met een klantgerichte opvolging. Naast trainingen is er ook de mogelijkheid voor 1 op 1 coaching met een expert naar wens. Iedereen is laaiend enthousiast over deze persoonlijke opvolging. Als management team krijgen we ook telkens het juiste advies over de te nemen stappen. Alle leden van Better Minds at Work kenmerken zich door een oprechte interesse in onze organisatie, veel affiniteit met de zorg en een flexibiliteit om ons telkens optimaal te ondersteunen.

Stefaan SarensAlgemeen directeur, Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Treed in de voetsporen van Katoen Natie

Ontdek hoe zij hun leiderschap naar een hoger niveau tilden met het “Dare to Lead”-traject.

Better Minds at Work coacht leidinggevenden Port of Antwerp-Bruges

Het traject bij POAB omvat een mix van groepssessies, intervisies en individuele reflectie en coaching. Better Minds at Work stoelt haar knowhow op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23