Talent Programma - Better Minds at Work Skip to main content

Talent Programma

An exceptional journey for exceptional people

Talent Programma

De alsmaar dringendere nood aan talent stelt organisaties vandaag voor een immense uitdaging. Niet alleen moet nieuw talent worden aangetrokken en aan boord gehouden, bedrijven moeten ook intern op zoek naar onaangeboord talent dat kan worden verzilverd. Daarbij zijn het niet alleen technische vaardigheden die belangrijk zijn. De ironie wil dat, in een wereld die alsmaar technologischer wordt, het net die typisch menselijke vaardigheden zijn – de zogenaamde soft skills – die voor jouw organisatie het competitieve voordeel zullen betekenen.

Dat is waarom Better Minds at Work dit unieke Talent Programma heeft uitgetekend. Een programma dat focust op de ontwikkeling van zelfbewuste professionals die hun eigen sterktes kennen en weten hoe deze in te zetten om een positieve impact te creëren, binnen hun organisatie maar ook in de wereld daarbuiten. Zo worden ze de gamechangers die we nodig hebben in deze snel veranderende wereld.

Wil jij de toekomst van je organisatie veilig stellen en investeren in een duurzame relatie met je team? Deze brochure geeft alvast een inkijkje in ons strategisch Talent Programma, ontworpen in lijn met ons vertrouwde handelsmerk: toekomstgericht én wetenschappelijk onderbouwd.

Verwacht in onze trajecten een mix van Skill Builders en deep dives, alsook diverse coaching momenten. Het doel van onze Skill Builder-dagen? Nieuwe vaardigheden aanleren die vandaag onmisbaar zijn op de werkvloer. We vermijden al te veel theorie, maar kiezen voor radicale ervaringen die zorgen voor een groeispurt. Zodat deelnemers het nodige zelfvertrouwen ontwikkelen om het geleerde daadwerkelijk te gaan toepassen in de dagelijkse praktijk.

Reculer pour mieux sauter: dat is het principe van onze tweedaagse Deep Dives. Deelnemers worden uitgenodigd om te vertragen en de diepte in te duiken. Om naderhand met nieuwe inzichten en vaardigheden weer boven water te komen.

Traject

1. Kick-off

Leren gebeurt natuurlijk het beste in een vertrouwensvolle, veilige omgeving, en dus besteden we deze eerste dag ruim aandacht aan eerste kennismaking. We vermijden hierbij het klassieke voorstellingsrondje, maar kiezen voor een creatievere invalshoek. Op die manier zetten we meteen de toon voor een uniek programma.

2. Skill Builder 1: van stress naar flow

Na deze skill builder kan je stress-signalen bij jezelf & anderen herkennen ken je je energiegevers. Ken je je grenzen en kan je ze aangeven. Weet je hoe je breinvriendelijk en gefocust aan het werk gaat.

3. Deep Dive 1 (tweedaagse)

De eerste relatie is die met jezelf. Tijdens deze ervaringsgerichte workshop geven we een antwoord op de vraag hoe je deze belangrijke relatie vriendelijk en ondersteunend maakt. Daarna gaan we aan de slag met je innerlijk kompas en maken we aan de hand daarvan de vertaalslag naar onze waarden en professionele identiteit. Want zelfleiderschap is een cruciale vaardigheid in deze volatiele wereld.

Geen beter manier om jezelf beter te leren kennen dan wanneer je ook fysiek je grenzen opzoekt. We voorzien in een unieke teambuilding-activiteit die gegarandeerd veel groeistof zal opleveren. Tot slot gaan we aan de slag de resultaten van een drivertest om af te ronden met het principe 'van inzicht naar uitzicht'.

4. Skill Builder 2: Over spreken gesproken

In deze skill builder leer je de basisregels voor een vlotte presentatie, krijg je gerichte feedback over je verbeterpunten en sta je tweemaal voor de klas om je nieuwe skills in de praktijk te oefenen.

5. Tussentijdse coaching

Ons leven en werk worden alsmaar complexer. Temidden van die toegenomen complexiteit kan een coach - die als extern klankbord fungeert - een enorme meerwaarde betekenen. Hij/zij stimuleert zelf-reflectie, helpt je de dingen in perspectief te zien, moedigt je aan om uitdagingen als groeikansen te zien. Op die manier helpt een coach je knopen te ontwarren en rust en overzicht te brengen in je (innerlijke) wereld. Je gaat aan de slag met je ontwikkelingspunten, waardoor je wendbaarder wordt en meer vat krijgt op je eigen functioneren.

6. Deep Dive 2 (tweedaagse)

Volgens het principe 'Authenticiteit & mildheid als snelweg naar verbinding' leren we jezelf echt te zien, met ieders kwaliteiten en valkuilen. We leren verschillen tussen mensen naar waarde schatten zodat diversiteit meer is dan een modewoord. Weg met belemmerende overtuigingen, tijd voor jou en je talenten. We sluiten de tweedaagse af met een positieve roddel. Een boost voor ons zelfvertrouwen die energie geeft om met de nieuwe inzichten uit deze deep dive aan de slag te gaan.

7. Leaving a footprint

Wij willen dat onze talenten met twee voeten in de wereld staan en zich ten volle bewust zijn van de geprivilegieerde situatie waarin ze zich bevinden en de verantwoordelijkheden die deze positie met zich meebrengt. Samen voor een betere wereld: we maken dit concreet door ons als groep een dag in te zetten voor een sociaal project. Dat laatste wordt bepaald in samenspraak met onze klant.

Als bonus mogen we ervaren wat 'geven' doet met ons eigen geluksgevoel en hoe verbindend het is om samen zorg te dragen voor anderen.

8. Celebration day

Tijd om samen in een feestelijke setting terug te kijken op een magnifiek parcours. We krijgen om de beurt het podium om het boeiende verhaal van ons persoonlijk groeitraject te vertellen: de dingen die we hebben geleerd, de hindernissen die we zijn tegengekomen, onze groeiplannen voor de toekomst. Applaus verzekerd!

Vervolgens ontvangt iedere deelnemer het officiële Talent Program Certificate. Daarna is het tijd om samen te tafelen en te genieten van elkaars successen en gezelschap. Want ook al eindigt het formele traject hier, het stukje geschiedenis dat we samen hebben geschreven zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er (vriendschaps)banden zijn gesmeed voor het leven.

Onze unieke Talent Programma’s willen mensen bewegen om patronen te doorbreken, hun ego’s en vastgeroeste ideeën aan de kant te zetten en de toekomst vorm te geven op basis van vertrouwen. Vanuit een positieve mindset en met een ongeziene nieuwsgierigheid verwerven deelnemers inzicht in hun eigen missie, talenten en toekomstgerichte ambities. Zo vormen ze een waardevolle investering in individuen, organisaties en een betere wereld.

Download hier de details van het programma

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23