Aisha Cortoos

Aisha is licentiaat in de psychologie (2004) met een doctoraat in de Biologische Psychologie (2009) en een postgraduaat in de systemische Psychotherapie (2013). Ze werkte jarenlang als slaappsycholoog in de slaapeenheid van het UZ Brussel. Samen met haar collega’s uit Antwerpen en Leuven, en in samenwerking met de Belgian Association for Sleep Research and Sleep Medicine (BASS), gaf zij vorm aan het Belgische landschap voor de behandeling van slapeloosheid.

Als postdoctoraal onderzoeker werkte ze samen met de Koninklijke Militaire School (KMS) op projecten rond slaap, vermoeidheid en prestatie. Ze is vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de VUB (Human Physiology and Sports Physiotherapy Research Group – MFYS), aan de KMS (Vital Signs and Performance – VIPER) en geeft ook les voor opleidingen van de BASS. Zij is auteur van verschillende internationale en nationale publicaties in tijdschriften en naslagwerken. Aisha geeft lezingen en workshops in bedrijven en voor andere zorgverleners, en begeleidt cliënten met slaapproblemen, stressklachten, aanslepende vermoeidheid en burnout.

Lezingen

Take a break to accelerate

Gezonde gewoontes om veerkracht en energie te vergroten 

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan het belang van pauzes tijdens en na het werk. We weten dat onze prestatie op lange termijn afhankelijk is van de afwisseling tussen activatie en herstel. 

Naar aanleiding van de pandemie en het thuiswerken, ervaren steeds meer mensen moeite met het balanceren van deze twee condities. De afgrenzing tussen werk en privé leven is vager geworden en moeilijker te onderscheiden. Mensen ervaren steeds meer vermoeidheid, stress en slaapklachten. 

Tijdens deze sessie zoomen we in op de wetenschappelijke basis van prestatie en vermoeidheid. We verbinden deze kennis met de huidige symptomen en moeilijkheden omtrent het thuiswerken. Tenslotte geven we makkelijk toepasbare tips mee om een gezonde balans te bewaren tussen activatie en relaxatie, alsook enkele richtlijnen omtrent het toekomstig hybride werken.

Contactformulier

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


    Contacteer ons voor meer info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23