Carolien Van Den Bosch - Better Minds at Work Skip to main content

Carolien Van Den Bosch

Carolien Van Den Bosch is professioneel spreker en coach bij Better Minds at Work. Haar holistische benadering van lichaam en geest zeteen mens compleet in beweging. Caroliens visie rond functioneel bewegen, het correct voeden van je lichaam en mentale veerkracht wordtgesterkt door evidence-based opleidingen die ze volgde in België en Nederland. Haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als business bankier en consultant maakt haar bovendien de perfecte sparringpartner voor managers inzake de mentale uitdagingen rond hunbedrijfsvoering. Verwacht van Carolien lezingen die nog lang nazinderen en je medewerkers inspireren om aan de slag te gaan!

Mensen op de meest complete manier mogen bijstaan bij hun journey, beschouwt Carolien Van Den Bosch als een voorrecht. Luisteren, inspireren en motiveren. Hierbij laat ze zich leiden door een motto dat de rode draad vormt doorheen haar trajecten en ook ver daarbuiten. ‘Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

Lezingen

Time to Energize

Energie management op nummer één

Een gezonde geest in een energiek lichaam, dat is de rode draad doorheen deze keynote. Ontdek hoe beweging, slaap en voeding onlosmakelijk samenhangen met de werking van ons brein. En hoe we die samenhang kunnen optimaliseren en we voor onszelf op alle vlakken meer energie kunnen opwekken.

Zeker in tijden waar medewerkers onder druk staan, is het cruciaal om energie management voorrang te geven. Tijdens deze sessie inspireren we dan ook vanuit een holistische visie hoe energie te vernieuwen voor jezelf en voor je team. Verwacht inzichten die nog lange tijd energie door je brein en lichaam doen zinderen!

Mentale Veerkracht 

Versterk het mentaal kapitaal in je organisatie 

We leven in volatiele tijden en dat heeft een gigantische impact op hoe wij leven en werken. Uitgerekend in deze uitdagende tijden is het zaak om het hoofd boven water te houden en veerkrachtig te zijn.

Tijdens deze keynote speech delen we dan ook graag al onze inzichten over mentale veerkracht en hoe je wendbaar kan omgaan met de uitdagingen die ons worden opgelegd. Verwacht een eye opener die glashelder maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer wendbaarheid, energie en geluk en minder stress en angst. Met de bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad, leer je hoe je brein precies werkt en ontdek je praktische technieken om je energie en focus te versterken en om deze volatiele tijden met voldoende motivatie en groei mindset door te komen. In een 48-uur challenge pushen we je om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen. Een must-see om te gedijen in deze uitdagende tijden!

C-level mindset

Optimaliseer je professionele prestaties

Onze wereld in constante verandering heeft een enorme impact op onze werkomgeving, en de snelheid waarmee transformaties op ons afkomen is overweldigend. Het lijkt haast onmogelijk om in deze volatiele tijden professioneel te kunnen gedijen, laat staan te excelleren. En toch lijken sommigen immuun te zijn voor die omwentelingen. Individuen die door onze complexe wereld navigeren en opmerkelijke professionele prestaties leveren. Wat hen kenmerkt, is een set specifieke skills die hen onderscheiden van anderen en toelaten te blijven groeien. 

In C-level Mindset toont Carolien Van Den Bosch wat die skills zijn en daagt ze je uit om zelf volop in te zetten op jouw ‘C-level mindset’. Want die is niet voorbehouden voor mensen op C-level posities – iedereen, op welk niveau dan ook, kan die skills ontdekken, voeden, inzetten, en zo voor zichzelf en hun omgeving een verschil maken. 

Met heldere, wetenschappelijke inzichten, sprekende anekdotes en concrete handvatten neemt Carolien je stapsgewijs mee doorheen de 7 essentiële skills die ook van jou een toppresteerder maken!

De Mentale Reset

Hoe hybride werken en leven je veerkracht versterken

De polycrisis slaat toe en mensen lijden als nooit tevoren aan chronische stress en burn-out. Maar wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatie? Wat als we onze (ongezonde) gewoonten resetten zodat we uitdagingen sterker dan ooit tevoren aankunnen? Wat als we dit momentum gebruiken als een voorsprong voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

In deze lezing inspireert Elke je met inzichten die je nodig hebt voor dit tijdperk. Ze laat zien hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen opleveren. Ze neemt de tijd om met je na te denken over hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je teams en je bedrijf versterkt en welke implicaties dit heeft voor de strategie van je bedrijf. En bovendien deelt ze haar ideeën over wat je precies kunt doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, verbinding en psychologische veiligheid binnen je team te stimuleren, te focussen op wat er echt toe doet en de juiste toekomstbestendige snaren te raken. Een must-experience als je je wilt opmaken voor een mentale reset!

Hoe anderen Carolien ervaren

Bij STIHL zijn we ervan overtuigd dat onze mensen het verschil maken. We willen dan ook investeren in hun groei en ontwikkeling. Ik heb niet lang getwijfeld om samen te werken met Better Minds at Work, aangezien ik de organisatie reeds kende via de boeken van Elke Geraerts. Wat ik heel fijn vind, is dat er wordt vertrokken vanuit een wetenschappelijk kader dat op een heel begrijpelijke manier wordt doorvertaald naar de werksituatie. Voor onze eerste keynote sessie kozen we voor het thema Mentale Veerkracht omdat het inzichten biedt in hoe onze hersenen invloed hebben op onze manier van werken en denken. Carolien is een top spreker! Zij slaagt erin om de wetenschappelijke inzichten feilloos te koppelen aan herkenbare, dagelijkse situaties en weet haar publiek van de eerste tot de laatste minuut te boeien. Mijn collega’s waren écht heel enthousiast, en in de wandelgangen wordt nog steeds gesproken over de olifanten en konijnen. Dan weet je dat je impact hebt gehad! I love it!

Katleen MichielsHR manager - STIHL Benelux

Ik vond Carolien geweldig. Ze wist mijn aandacht een uur lang vast te houden! Ook de boodschap dat je meer aandacht aan het brein moet geven om dat gezond te houden kwam aan! Ik ga de tips zeker toepassen ( vandaag al gedaan) !

Monique WieringaHR Business Consultant at Thales

Het is duidelijk dat Carolien met veel kennis en passie praat en ze is er dan ook in geslaagd om al onze mensen bij haar verhaal te betrekken. Vooral de concrete tips werden gewaardeerd. Zo zie ik sinds de sessie steeds vaker dat medewerkers focustijd inplannen, worden konijnen en olifanten besproken en kwam ook het onvermogen om te multitasken aan bod. De sessie was voor mij zeer geslaagd en zeer professioneel gebracht. Echt leuk gedaan!

Nele BruersInstore Experience Specialist, Dobit Solutions

Carolien was inspirerend, leerzaam, humoristisch, boeiend ... kortom de moeite waard om vol aandacht ruim een uur naar je te mogen en kunnen luisteren!

Karin RenkemaHR Manager Nutreco

Carolien heeft zoveel expertise, geen moment was het saai, veel flair, charme, humor, heb gebiologeerd naar je geluisterd, mijn aandacht geen moment ontsnapt, heel bijzonder!

Bertien Molenaar-Rhebergen

De sessie was zeer boeiend en energiek gebracht door Carolien, die zeer gepassioneerd is door haar vak. De werknemers hebben er veel van bijgeleerd en daar ben ik als HR heel blij mee!

Ann-Katrien HeijligenChief People & Culture Officer, AVIOBOOK

Het was een prachtige keynote, Carolien! De Remant Health Club heeft een sterke historische line-up van interessante en mindful onderwerpen en daaropvolgende keynote sprekers, maar jij legde de lat hoger. Ik vond vooral je climax met de persoonlijke noot en ervaring geweldig. Bedankt voor de impact op Remant en kudos.

Steven De Jaeger CIO/ Partner bij Remant

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23