Elke Smeets - Better Minds at Work Skip to main content

Elke Smeets

Elke Smeets is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Elke is internationaal erkend expert in de positieve psychologie. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring. Elke is co-auteur van het boek Geluk & optimisme. Eén ding is zeker: tijdens haar lezingen zal Elke je raken en inspireren en je aanzetten tot actie.

Lezingen

Putting the oxygen mask on yourself first

Waar ligt jouw focus in tijden van stress en tegenslag? Bij anderen? Bij het oplossen van problemen of bij jezelf? De kans is groot dat je focus niet vaak genoeg bij jezelf ligt. Recent onderzoek toont aan dat het optimaal houden van je zuurstofpeil door een betere relatie met jezelf te ontwikkelen, essentieel is voor een duurzame veerkracht. Elke reikt je handige tools aan om je levenskwaliteit te verbeteren en anders om te gaan met gevoelens van stress en onzekerheid.

Boek deze lezing

Getting unstuck – from “Calimero” to “Calihero”

Elke leert je hoe je anders kunt omgaan met de dingen die je normaal gesproken tegenhouden. Je maakt kennis met handige tools om je minder te laten leiden door stresserende gedachten en negatieve gevoelens en staat stil bij wat je echt belangrijk vindt. Elke motiveert je om comfortabeler uit je comfortzone stappen en niet langer Calimero maar Calihero te zijn.

Boeken

Hoe anderen Elke Smeets ervaren

Elke heeft voor alle deelnemers aandacht en maakt "echt contact". In hele korte tijd heeft ze op basis van persoonlijke ervaringen, kennis en een goede combinatie van informatie overdracht en interactie mij ontzettend kunnen inspireren in de basis van de positieve psychologie. Ik vind het echt knap dat ze alles in een "juiste verhouding" heeft vormgegeven en een bijzonder prettige setting heeft gecreëerd (in een bijzonder prettige ambiance waar alles tot in de puntjes georganiseerd was)! Ik ben haar oprecht dankbaar!

Marieke VeenstraHR Business Partner Adecco

Elke is een inspirerende en innemende vrouw, een boegbeeld voor de positieve psychologie. Ze ademt positiviteit, luistert naar wat de groep nodig heeft en is in staat om op korte termijn vertrouwen te krijgen van de groep. Het was een zeer aangename kennismaking en het smaakt naar meer!

Karlijne BertelsLoopbaancoach Better Minds Coaching

Elke heeft een serieuze rugzak aan kennis en ervaring, maar is daar toch zo puur bij gebleven. Elke's persoonlijkheid bezorgde mij rust en haar kwetsbaarheid zorgde voor een sterke connectie. Voor mij een trainer naar mijn hart 🙂

Sally Groensels

Boeiende tweedaagse positieve psychologie: veel inzichten, praktische handvatten voor jezelf als deelnemer maar ook in een rol als leidinggevende, consultant of coach. Fijn aantal deelnemers om te komen tot een waardevolle interactie. Expertise van Elke is top.

Catherine HoogmartensLoopbaancoach Better Minds Coaching

Elke slaagt erin om op een heel duidelijke en inspirerende manier informatie over te brengen, en dit op haar eigen authentieke wijze en met gevoel voor zelfrelativering. Zij stemt ook voortdurend af op de wensen/noden van de deelnemers. De afwisseling tussen "theorie" en "praktijkoefeningen" maakt het geheel af.

Deelnemer masterclass Positieve Psychologie

Elke brengt een mooie combinatie van doorgedreven expertise met passie en dit op een heel bevattelijke manier, waardoor het concreet toepasbaar wordt. Wetenschappelijk gefundeerd, met 2 voeten in het ware leven én met fijngevoeligheid, werken aan een betere wereld :-).

Deelnemer Masterclass Positieve Psychologie

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23