Kristien Van Bruystegem - Better Minds at Work Skip to main content

Kristien Van Bruystegem

Kristien is Master Handelsingenieur, gespecialiseerd in Organisatiegedrag. Daarnaast behaalde ze een extra master in Antropologie en is ze een Solution Focused Coach. Ze heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van organisaties uit diverse sectoren om betere werkplekken te worden. Kristien is een expert in het faciliteren van presentaties en workshops voor verschillende doelgroepen. Haar drive is om het beste uit mensen te halen en het vertrouwen in teams en organisaties te vergroten.

Verwacht een inspirerende, betrokken en no-nonsense aanpak met diepgang, die mensen in beweging brengt. In het Better Minds at Work team geeft Kristien trainingen, keynotes en workshops. Daarnaast begeleidt en coacht ze teams en organisaties die door veranderingen gaan.

Lezingen

Breinvriendelijk werken: Inzichten om je brein optimaal te benutten in een drukke omgeving

Inzichten om je brein optimaal te benutten in een drukke omgeving

Nobelprijswinnaar Herbert A. Simon zei: “Too much information leads to a poverty of attention.” We betalen een tol elke keer wanneer onze aandacht wordt gekaapt door een zoveelste vergadering of dat we back-to-back Teams-gesprekken plannen zonder ‘lege ruimte’ in de dag om na te denken en bij te tanken. 

Ga maar na bij jezelf welke statements voor jou gelden: 

 • Je leest je mail tijdens een (video)vergadering
 • Je beantwoordt een werk-WhatsAppje tijdens je vakantie
 • Je scrolt door je sociale media terwijl je in een wachtrij staat
 • Je bent vaak aan het multitasken
 • Je gebruikt parallel verschillende communicatiekanalen

Deze manier van werken betekent vaak een oppervlakkige impact in plaats van een diepe impact en druk werk in plaats van ons strafste werk. Breinonvriendelijk in plaats van breinvriendelijk. Zeker in een hybride context is het vitaal om de stoorzenders een halt toe te roepen, op de thuis- en werkvloer. Niet alleen om meer focus te krijgen, maar zeker ook om onze stressbeleving te verminderen. 

Tijdens deze lezing schudden we iedereen wakker over hun (digitaal) werkgedrag en de impact daarvan op het brein. We geven inzichten hoe je je focus terug krijgt en hoe breinvriendelijk werken de norm wordt in je organisatie. Verwacht concrete handvatten om het brein centraal te plaatsen in je team, met als resultaat minder stress en werkdruk en meer energie en productiviteit. Ontvang ook tips en tricks hoe je (a)synchroon samenwerkt in een hybride context en hoe je bijeenkomsten impactvol kan maken, in welke vorm dan ook. 

Hoe anderen Kristien ervaren

Kristien neemt de deelnemers in een positief-prikkelende stijl mee in een actueel en herkenbaar vraagstuk. De sessie opent de deelnemer de ogen, maakt bewust en biedt de daarmee de mogelijkheid om andere keuzes te maken.

Peter Loozen Senior beleidsadviseur HR @ Radboudumc

Bedankt voor de inspirerende sessie, deze was goed wetenschappelijk onderbouwd met cijfers die aanspreken en soms confronteren. Kristien deed ons stilstaan bij ons digitaal gedrag en geeft hands-on tips hoe vooruit te gaan. Niet enkel deconnectie komt aan bod, ze maakt de link met connectie, wat in het hybride werken even noodzakelijk is.

Catherine OssemerctStafmedewerker HR @ District09

Kristien gebruikte verschillende werkvormen. Aantal keer overleg met andere deelnemers en dit zorgde voor leuke interactie binnen de groep. Tevens gebruikte ze aan het begin ‘’shockerende’’ cijfers waardoor de urgentie en aandacht er direct was.

Mieke

Ik vond het interactieve prettig en daarnaast zijn er ook best wat praktische tips gegeven.

Dirk

Interessante stof, goede afwisseling tussen theorie en oefeningen.

Sarah

Alhoewel het een beetje vaag leek te beginnen kwamen we op een gegeven moment ook bij interessante bruikbare tips uit. Ook het feit dat je geconfronteerd werd met je (onbewuste) digitale gedrag was erg leerzaam.

Fleur

Deels interactief, deels informatief. Je werd goed betrokken gedurende de hele sessie.

Margot

De sessie over deconnectie was enorm interessant, Kristien is een top spreker die een juist evenwicht vond tussen info geven en opmerkingen kritisch publiek kanaliseren. Bedankt om dit te organiseren!

Jules

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23