Marie Loop - Better Minds at Work Skip to main content

Marie Loop

Marie Loop is senior spreker en coach bij Better Minds at Work. Als auteur van Generatie Groei (Lannoo, 2020) is ze gepassioneerd om jeugdig talent ten volle te benutten om de toekomst op een hoopvolle manier vorm te geven.

Na haar studies Psychopedagogiek (K.U.Leuven) vulde Marie Loop haar curriculum aan met opleidingen in de contextuele therapie en veerkracht-coaching. Bij haar professionele keuzes staat het verbinden van mensen centraal. Ze behoort tot de gelukkigen die van hun passie hun beroep konden maken en helpt anderen graag hetzelfde te doen. In ons team is Marie een begenadigd spreker die iedereen weet te engageren en al haar inzichten deelt op een impactvolle manier.

Lezingen

Let’s talk about mental health

Innovatie en integriteit: het zijn vandaag dé pijlers van een veerkrachtige organisatie. En laat deze twee kleppers nu een grootste gemene deler hebben, namelijk psychologische veiligheid. In een veilige omgeving durven mensen met zotte, out of the box-ideeën komen – wat vernieuwing bevordert – en hoeft niemand iets stiekem te doen of de schijn op te houden. Dat laatste blijkt cruciaal in de aanpak van overmatige stress en de bijhorende mentale problemen. Praten helpt als je het moeilijk hebt, en het voorkomt dat negatieve gevoelens escaleren. Leiders met visie begrijpen dan ook dat psychologische veiligheid hét instrument bij uitstek is om een toekomstgerichte organisatie te creëren. Een organisatie die wendbaar is, omdat ze creativiteit stimuleert én tegelijk het welzijn van mensen centraal stelt. Zeg nu zelf: meer win/win wordt het niet.

In deze keynote vertelt Marie Loop hoe je als leidinggevende het taboe doorbreekt en een omgeving creeërt waarin openheid centraal staat. Waarin mensen de moed vinden om zich kwetsbaar op te stellen, en medewerkers elkaars gatekeeper worden op vlak van mentaal welzijn. Het resultaat? Een wendbare organisatie die klaar is voor de toekomst.

Mentale Veerkracht 

Versterk het mentaal kapitaal in je organisatie

We leven in volatiele tijden en dat heeft een gigantische impact op hoe wij leven en werken. Uitgerekend in deze uitdagende tijden is het zaak om het hoofd boven water te houden en veerkrachtig te zijn.

Tijdens deze keynote speech delen we dan ook graag al onze inzichten over mentale veerkracht en hoe je wendbaar kan omgaan met de uitdagingen die ons worden opgelegd. Verwacht een eye opener die glashelder maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer wendbaarheid, energie en geluk en minder stress en angst. Met de bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad, leer je hoe je brein precies werkt en ontdek je praktische technieken om je energie en focus te versterken en om deze volatiele tijden met voldoende motivatie en groei mindset door te komen. In een 48-uur challenge pushen we je om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen. Een must-see om te gedijen in deze uitdagende tijden!

Gebaseerd op Mentaal Kapitaal – de bestseller van Elke Geraerts
die verscheen in het Nederlands, Engels en Chinees en inmiddels aan
zijn dertiende druk toe is!

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23