Marie Loop

Marie Loop is senior spreker en coach bij Better Minds at Work. Als auteur van Generatie Groei (Lannoo, 2020) is ze gepassioneerd om jeugdig talent ten volle te benutten om de toekomst op een hoopvolle manier vorm te geven.

Na haar studies Psychopedagogiek (K.U.Leuven) vulde Marie Loop haar curriculum aan met opleidingen in de contextuele therapie en veerkracht-coaching. Bij haar professionele keuzes staat het verbinden van mensen centraal. Ze behoort tot de gelukkigen die van hun passie hun beroep konden maken en helpt anderen graag hetzelfde te doen. In ons team is Marie een begenadigd spreker die iedereen weet te engageren en al haar inzichten deelt op een impactvolle manier.

Lezingen

Let’s talk about mental health

Innovatie en integriteit: het zijn vandaag dé pijlers van een veerkrachtige organisatie. En laat deze twee kleppers nu een grootste gemene deler hebben, namelijk psychologische veiligheid. In een veilige omgeving durven mensen met zotte, out of the box-ideeën komen – wat vernieuwing bevordert – en hoeft niemand iets stiekem te doen of de schijn op te houden. Dat laatste blijkt cruciaal in de aanpak van overmatige stress en de bijhorende mentale problemen. Praten helpt als je het moeilijk hebt, en het voorkomt dat negatieve gevoelens escaleren. Leiders met visie begrijpen dan ook dat psychologische veiligheid hét instrument bij uitstek is om een toekomstgerichte organisatie te creëren. Een organisatie die wendbaar is, omdat ze creativiteit stimuleert én tegelijk het welzijn van mensen centraal stelt. Zeg nu zelf: meer win/win wordt het niet.

In deze keynote vertelt Marie Loop hoe je als leidinggevende het taboe doorbreekt en een omgeving creeërt waarin openheid centraal staat. Waarin mensen de moed vinden om zich kwetsbaar op te stellen, en medewerkers elkaars gatekeeper worden op vlak van mentaal welzijn. Het resultaat? Een wendbare organisatie die klaar is voor de toekomst.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23