Niels Thijssen - Better Minds at Work Skip to main content

Niels Thijssen

Met een achtergrond in de organisatiewetenschappen koos Niels al vrij snel voor het leven als ondernemer en coach in de topsport. Hij won nationale en Europese titels in Nederland en België. En heeft ook finales niet gehaald of verloren. Status en angst hebben bij Niels jarenlang gewonnen, intuïtie en wijsheid verloren. Nu is hij waar hij wil zijn en helpt hij met zijn unieke overtuiging professionals, leiders en teams met het benutten van hun volledige potentieel.

Bekijk hier Niels lezingen

Lezingen

Succesvol falen

Stilstaan is vooruitgaan

Winnen staat voor succes, verlies staat voor falen. Welkom in de wereld van topsport. Niels neemt je aan de hand van eigen authentieke voorbeelden mee in zijn unieke kijk op gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Er is zóveel winst te behalen uit verliezen, uit weerstand, uit je níet comfortabel voelen. Maar hoe doe je dat?

Na 15 jaar als coach in de hockeysport, waarvan de laatste 5 bij de Red Panthers, kiest Niels in 2020 te stoppen. Hij kwam waar hij altijd van droomde en juist op dat moment wist hij zeker dat hij wilde veranderen.

Een terugblik op een carrière waarin hij uiteindelijk een persoon werd die hij niet langer wilde zijn. Niels hoopt je te inspireren om vaker stil te staan bij hetgeen we denken, voelen en doen. Om vaker momenten van bewustzijn te creëren om van daaruit keuzes te maken die daadwerkelijk leiden tot verandering van gedrag, een fijner mens, collega en leider worden. Een keynote die bijblijft en een impact zal hebben op de dynamieken in jouw organisatie.

Coachend leiderschap, hoe dan?!

Een blik op de leider van de toekomst

In deze keynote neemt Niels je mee in zijn visie op coachend leidinggeven. Na 15 jaar leiding geven in de wereld van topsport is Niels inmiddels als gecertificeerd coach actief in het bedrijfsleven. Hij verbaast zich dag in dag uit over de steeds meer “gehypte” term coachend leiderschap. Twee totaal verschillende vakgebieden, coach zijn of leider zijn. En toch, met name coaching skills, blijken tegenwoordig een must have skill van elke manager.

Coach zijn binnen de topsport is echt een totaal ander vak dan bijvoorbeeld je certificeren binnen ICF of een expert worden in systemisch coachen. Dus wat bedoelen we dan met coach vaardigheden voor een leider?

Met levende voorbeelden, met een kritische en humorvolle blik kijkt Niels terug op zijn eigen carrière in de topsport. En hij maakt ook direct de vertaling naar leiding geven en coachen. Welke vaardigheden zijn echt een must om je in te ontwikkelen als leider? Welke laat je beter aan een expert in coaching?

Indien gewenst werkt Niel een traject Coachend leidinggeven uit op maat van jouw organisatie. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Video’s

Hoe anderen Niels ervaren

Als je na afloop van een intens event de hele zaal van de borrel af kan houden en stil krijgt met een heel persoonlijk en indrukwekkend verhaal over eigen intrinsieke keuzes maken, bijstellen van beelden over jezelf, passie en doen waar je gelukkig van wordt dan ben je een CALIHERO. Ik heb veel herkenning gevonden in de talk van Niels.

Tanja ZuiderdijkHogeschool Rotterdam

Ik wil je toch even bedanken voor jouw mooie bijdrage. Enorm geïnspireerd en veel raakvlakken met de reis die jij hebt mogen maken. Nogmaals dank!

Sander MolengraafMT lid Facilitaire Zaken, Provincie Zuid-Holland

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23