De cockpit - Better Minds at Work Skip to main content

Workshop De Cockpit

Thema: Communicatie

De cockpit

Als je het vliegtuig neemt, loop je een kans van 1/16 000 000 om te crashen. Na de lift is het vliegtuig het veiligste transportmiddel op aarde. En dat is frappant. Immers, vliegen is onnatuurlijk en vereist afstemming tussen mensen op verschillende niveaus. Zoals grondpersoneel, monteurs, bagage-afhandelaars, onderhoudspersoneel, cabinepersoneel, piloten, … We staan tijdens deze workshop stil bij hun samenwerking en communicatie en kijken wat we hieruit kunnen leren voor de bedrijfswereld.

Veiligheid is inmiddels een gedeelde houding binnen de luchtvaart geworden. Met voorbeelden geven we aan hoe de luchtvaart dit heeft gedaan om een van de veiligste hoogrisicobedrijven op aarde te worden. We relateren deze principes aan shared governance: een professioneel praktijkmodel gebaseerd op de principes van partnerschap, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en eigendom.

Elke organisatie profiteert ervan wanneer mensen zich verantwoordelijk voelen voor de resultaten van het bedrijf, en hun verantwoordelijkheid nemen vanuit hun eigen rol.

Wat neem je mee?

Tijdens deze workshop reflecteren we welke componenten en ideeën uit de communicatie in de luchtvaart je kan meenemen naar je eigen werkomgeving.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23