Nele Lenaers - Better Minds at Work Skip to main content

Nele Lenaers

Nele behaalde haar artsendiploma aan de KUL (1995).
Na een kort traject als huisarts schoolde zij zich om als specialist in de arbeidsgeneeskunde (1999).  Ze heeft jarenlang ervaring als arbeidsarts in diverse sectoren (zorg, chemie, onderwijs). Met bijzondere aandacht voor stresshantering en reïntegratie.

Als arbeidsarts heeft ze contact met zowel werknemers, leidinggevenden als managementteams. En neemt zij actief deel aan dialoog met al deze actoren.

In 2023 behaalde ze het certificaat van Re-set facilitator aan AMS.

In de loop van haar carriere volgde Nele verschillende opleidingen: integrale coaching, stress en burn-out coaching, hartcoherentietraining, mindfulness. Hierdoor ontwikkelde ze een holistische kijk op mens en omgeving.

Nele is erkend loopbaancoach en stress en burn-out coach. Ze combineert haar job als arbeidsarts met een coachprakijk. Daarin begeleidt ze mensen naar meer veerkracht. En dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier.

Binnen Better Minds at Work is Nele één van de experten van het Back on Track aanbod.  Nele coacht werknemers met stressgerelateerde klachten, begeleidt medewerkers bij hun reïntegratie na ziekte en is een partner voor HR.

Ze geeft trainingen rond reïntegratie, stresshantering, communicatie en mindfulness.

Hoe anderen Nele Lenaers ervaren

Samenwerken met Nele was een fijn proces van afstemming tussen wat Nele vanuit Better minds at Work kon aanbieden en de nood die we hadden uit de organisatie. We zochten naar een workshop voor line managers om principes van burn-out en psycho-sociale stressoren aan leidinggevende bij te brengen. Er is vaak onbegrip (lees: niet begrijpen). Nele gaf een helder beeld van wat er fysisch met ons gebeurt als reserves op geraken... en wat er dan aan de buitenkant zichtbaar en voelbaar wordt. Een eye-opener voor velen onder ons! Samen met collega Muriel Velu bracht ze een helder beeld van de wijze waarop je als organisatie (lees : directie, leidinggevende, HR én betrokken werknemer) kan reageren. Door middel van praktijkoefeningen konden we alvast aan de slag!

Annelise MalherbeHR Manager British American Tobacco

Sign up for our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23