Mentaal kapitaal - Better Minds at Work Skip to main content

Groeitraject Mentaal Kapitaal

Mentaal Kapitaal

Dit traject is gebaseerd op de bestseller Mentaal Kapitaal waarin Elke Geraerts verschillende hefbomen van veerkracht beschrijft. Doorheen een jaar van Mentaal Kapitaal zorgen we ervoor dat je medewerkers gemotiveerd geraken om hun eigen veerkracht te versterken.

We bieden ‘blended learning’ aan door middel van een aantal workshops en acties offline en online. Allen bedoeld om een positieve vibe te creëren waarbij medewerkers zelf hun eigen veerkracht willen vergroten.  Indien gewenst toegespitst op verschillende doelgroepen en met voor-en nametingen, opgedeeld in thema’s per kwartaal/seizoen.

Contact

Traject

1. Kick-off Mentaal Kapitaal

We nemen de aftrap met een lezing Mentaal Kapitaal waar we alle medewerkers inspireren over veerkracht en hen warm maken voor de initiatieven die het komende jaar volgen.

2. Online & Offline acties

In samenspraak bepalen we welke acties het Mentaal Kapitaal onder je medewerkers nog meer kan versterken. We organiseren ludieke acties, delen inzichten over mentale veerkracht en geven je medewerkers een duwtje in de rug door prikkelende nudging methoden.

3. Workshop Hunting for elephants

Je medewerkers worden uitgedaagd om hun olifanten -hun prioriteiten- alle aandacht te geven en wij leren hen hoe!

4. Workshop: Wat zijn je sterktes

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Willen we met meer veerkracht leven en werken is het van belang dat we onze sterktes leren kennen en anderen inspireren om deze bij zichzelf te ontdekken.

5. Webinar(s) Mentaal Kapitaal

We zoomen in op belangrijke hefbomen van je veerkracht en gaan na hoe die in je team te vergroten. We dagen teams uit om specifieke actiepunten op te pikken.

6. Lezing No guts No Glory

Om je veerkracht duurzaam te versterken moet je lef hebben. Lef om stresserende gewoontes in te ruilen voor energiegevende gewoontes.

Hoe anderen Mentaal Kapitaal ervaren

Het team van Better Minds at Work helpt BESIX wereldwijd bij het creëren van een bedrijf waar Resilience niet alleen wordt gepredikt, maar ook wordt getraind en ondersteund. Better Minds biedt een goed inzicht in hoe managers en medewerkers zich kunnen concentreren op wat er echt toe doet, alert zijn op degenen die onze hulp nodig hebben en hoe iedereen veerkrachtiger kan worden door in balans te blijven en voor elkaar te zorgen.

Geert AelbrechtHR-directeur BESIX Group

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23