Erik Franck - Better Minds at Work Skip to main content

Erik Franck

Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.
Hij is deeltijds Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Sinds 2003 werkt hij als klinisch psycholoog, met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds at Work geeft hij coaching en lezingen in organisaties in binnen- en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out, kwaliteit van slaap, veerkrachtige communicatie en (coachend) leiderschap.

Lezingen

Als er niets verandert, verandert er niets

Een gids om je leven zelf te sturen

Ondanks de steeds toenemende welvaart, wordt het leven er niet eenvoudiger op. Alles kan vandaag de dag en dromen zijn niet langer bedrog. Immers, meer dan ooit ligt de verantwoordelijkheid ook bij jezelf. Als je niet gelukkig bent of je doelen niet bereikt, dan is het ook je eigen verantwoordelijkheid of schuld. Boeken over de kunst van het ongelukkig zijn immer zo populair. Nochtans bezit elk van ons een innerlijk kompas dat je kan leiden op je levenspad. Maar er is één grote voorwaarde, in een complexe maatschappij worden je levensdoelen niet op een dienblad aangeboden: Als je niets verandert, dan verandert er niets.

In deze sessie wil auteur, Prof. dr. Erik Franck, een denkkader en concrete houvast aanreiken om je professionele (of privé) leven te (be)leven. Het gaat over je persoonlijke tocht, de koe bij de horens vatten, leven in je leven, een weg van zelfleiderschap. Op deze weg vinden we vier haltes: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole, en zelfcompassie. Bij elk van deze haltes diepen we uit wat ze betekenen, wat ze voor jou kunnen betekenen, en reiken we concrete handvatten aan gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek om iets te veranderen. Verwacht een bruisende keynote speech die iedereen weet te raken! 

Shut your eyes to Energise

Fris aan de slag door een goede nachtrust

Onze nachtrust vormt een belangrijk onderdeel van ons welbevinden. Omstandigheden kunnen onze slaapkwaliteit vaak negatief beïnvloeden. Overdag kan je je moeilijker concentreren en je presteert minder. ’s Nachts lig je te piekeren. Je ziet steeds meer op tegen gaan slapen en je ontwikkelt een verkeerd slaapgedrag. De angst niet te kunnen slapen vergroot de stress en versterkt de slaapproblemen.

In deze sessie krijg je meer inzicht in wat (goede) slaap is. We bekijken het systeem dat ervoor zorgt dat we een kwaliteitsvolle slaap hebben en bespreken de impact van ons gedrag op slaap. We formuleren ook adviezen om de slaap ondanks externe omstandigheden te optimaliseren. Krijg concrete tips om (nog) beter te slapen!

Stress detectie

Beat stress in challenging times

Mensen ervaren meer dan gemiddeld stress. Vooral de uitdagende tijden alsook de hoeveelheid stroom aan informatie zorgt ervoor dat zelfs de doorgaans meest nuchtere medewerker nu meer stress ervaart. Maar ook op werkvlak zijn gevolgen duidelijk te voelen: verminderde focus en concentratie, gedaalde prestaties, aanpassingsproblemen, spanning en stress, …

In deze sessie gaan we in op wat signalen van stress zijn en hoe we er veerkrachtig mee om kunnen omgaan, zeker in de hybride context. Verwacht hands-on voorbeelden en tips om je stress de baas te kunnen. Gevolg: je gaat zowel mentaal als fysiek gezonder door het leven, met als uiteindelijk resultaat een positieve impact op je immuunsysteem!

Boeken

Hoe anderen Erik Franck ervaren

Onlangs hebben we prof. Erik Franck uitgenodigd om te spreken over 'het verslaan van chronische stress: stressmanagement en weerbaarheidstraining'. En als je als verantwoordelijke L&D manager de volgende opmerkingen leest, weet je dat het meer was dan het zoveelste webinar: Waarschijnlijk de meest interessante training die ik over dit onderwerp heb gehad, ik herkende echt de meeste symptomen die hij uitlegde. De tips & tricks zijn geweldige adviezen die ik gebruik om in de groene zone te blijven. De training was interessant, juiste timing, raken waar het om gaat. Een 'warme' sessie, na een koude douche in de ochtend 😉.

Bart DepraetereL&D Manager – Belgium & the Netherlands

Onze medewerkers waren heel enthousiast over de lezing die Erik Franck bracht. Het is een lezing die voor verschillende doelgroepen interessant is. Zowel onze operatoren die in shiften werken als onze collega’s van administratie en ondersteunende diensten kregen zeer relevante info en tips mee. Ook de manier waarop Erik de presentatie brengt is zeer dynamisch en interactief. Een aanrader!

Liesbeth De CroockHR Business Partner bij Verstraete IML

Erik spreekt met kennis van zaken en brengt zeer herkenbare praktijkvoorbeelden in, waardoor de informatie en de tips meegenomen kunnen worden naar het team. Concreet, relevant en inspirerend. Je wordt meegenomen in de actuele kennis rond leiderschap en verbindende communicatie en het zet je aan tot zelfrelfectie en reikt concrete handvaten aan tot ontwikkelacties.

Inge VervotteVoormalig Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven

Op het Emmaüs-symposium ‘De kracht van aandacht: verhoog veerkracht – voorkom burn-out’ pakt Erik Franck het publiek in, zowel met zijn keynote ‘De vier hefbomen van persoonlijk leiderschap’ als in de interactieve workshop ‘Veerkrachtig samenwerken in teams’. Hij combineert zijn academische achtergrond en wetenschappelijke kennis met herkenbare situaties uit de praktijk. Dit in een vlotte taal, strak tempo én gekruid met humor. De ideale mix voor een inspirerend verhaal dat blijft hangen: deelnemers leren veel bij over zichzelf, hun collega’s en hun organisatie. En je kan de inzichten ook thuis gebruiken :-).

Ilse JanssensCoördinator HR Emmaüs

Thank you very much for a great presentation. Our people were truly excited about your session, and we have received a lot of positive feedback after your session. It was interactive, it was fun, it was data driven and well presented. Exactly what we needed. We are so happy you were able to make time to present at our seminar. Thank you once again.

Carina MaximencoExecutive Assistant of Global Safety

Het was een eer om Erik als spreker te hebben voor de sessie voor 15 bedrijfsleiders van accountantskantoren. Hij heeft het fantastisch gedaan: duidelijke kapstok, pragmatisch, voorbeelden uit de praktijk, helder en met humor. Ideale combinatie dus!

Bert VandebuerieConnexi

De presentatie van Erik Franck was fantastisch. Dit was "far out" de beste presentator in tijden! Hij is een getalenteerd spreker waar hij tijdens de interactieve workshop een mooie afwisseling maakte tussen humor en serieuze inhoud. Hij gaf duidelijke, concrete voorbeelden waar veel herkenning in vervat zat. Een TOP presentatie!

Yvonne Van der HoopCongresontwikkelaar en -coördinator bij Medilex

Bedankt voor de fantastische keynote, Erik! We hebben enorm veel lovende reacties ontvangen en sommige deelnemers noemden jou zelfs "de boeiendste spreker in jaren"! Jouw bevlogenheid en kennis hebben echt indruk gemaakt. Bedankt voor het toevoegen van glans aan ons evenement!

Lutgart VerraesMarketing Manager

Erik Franck is de trainer bij uitstek om je leidinggevenden door een deepdive te laten gaan van persoonlijk leiderschap. Zijn begeleidingen zijn persoonlijk, vol methodes die hun basis vinden in de wetenschap en dit telkens adequaat vertaald naar de zorg. Bovendien is Erik een fijne mens met een oprechte nieuwsgierigheid naar de mens achter de klant en zal hij steevast het beste van zichzelf geven, en dat met zijn eigen authenticiteit. Een absolute aanrader in elke organisatie die het leiderschap naar een hoger niveau wenst te tillen!

Stefaan SarensAlgemeen directeur Wit-Gele Kruis Antwerpen

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23