Virtual Learning Journey - Better Minds at Work Skip to main content

Virtual Learning Journey

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Better Minds at Work biedt zijn aanbod ook aan in virtuele vorm. In de afgelopen jaren ontwikkelden we diverse ‘virtual learning journeys’, die in deze tijd van hybride werken meer dan ooit relevant zijn geworden. Verwacht impactvolle leertrajecten die je medewerkers meenemen in een onderwerp op maat van jouw organisatie.

Hieronder lijsten we alvast een aantal mogelijkheden op maar we gaan er prat op om een webinar te creëren dat je medewerkers echt aanspreekt en inspireert om meteen aan de slag te gaan. Afhankelijk van de door jullie gekozen groepsgrootte gaan we al interacterend de diepte in met een select gezelschap of inspireren we je voltallige workforce

Leertraject

Virtuele Live Training

We bieden je medewerkers een learning journey aan over een door jou geselecteerd onderwerp. Onze experts creëerden inhoud die zeer relevant is voor deze uitdagende corona tijden. In de virtuele live training van 45-60 minuten gaan we in interactie met je medewerkers. 

Pre & Post

Voor en na de webinar ontvangen medewerkers digitale leerprikkels per e-mail. Vóór het webinar ontvangen medewerkers een uitnodiging voor het webinar met de mogelijkheid om dit in hun agenda in te plaatsen. Nadien ontvangen deelnemers de hand-outs, extra oefeningen en tips. Ook is er mogelijkheid voor een naservice voor medewerkers die nog vragen hebben. 

Breinvriendelijk

Better Minds at Work staat gekend voor breinvriendelijke trainingen. Tijdens onze webinars maken we optimaal gebruik van de online tool ‘Zoom’ om deelnemers te laten interacteren, door live polls en quizzes. Terwijl de expert de training geeft, houdt onze moderator de chat in de gaten en leidt alles in goede banen.

DE MENTALE RESET

Hoe hybride werken en leven je veerkracht versterken

2020 en 2021 waren een van de grootste veerkrachtexperimenten in ons leven. Wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatie? Wat als we onze gewoontes opnieuw resetten, zodat we uitdagingen veerkrachtiger aan kunnen dan ooit tevoren? Wat als we dit momentum als een voorsprong nemen voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

In deze sessie inspireren we je met inzichten die je nodig hebt om je voor te bereiden op een postpandemisch tijdperk. We laten je zien hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen geven. We nemen de tijd om met je te reflecteren over hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je teams en je bedrijf versterkt. Bovendien delen we onze ideeën over wat je precies kunt doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, verbinding binnen je team te bevorderen, te focussen op wat er echt toe doet én de juiste toekomstbestendige snaren te raken. Een must-see als je je wilt voorbereiden op de geweldige post-pandemische reset!

MENTAAL KAPITAAL

In tijden van corona

In deze webinar belichten we de belangrijkste componenten van mentale veerkracht en hoe we deze kunnen inzetten om gezwind om te gaan met veranderingen die COVID-19 ons oplegt. Verwacht een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in je eigen brein leidt tot meer productiviteit, energie en geluk en minder angst en bezorgdheid. Met de bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad leer je hoe je brein precies werkt en ontdek je technieken om je energie en focus te versterken en om deze tijd voldoende gemotiveerd door te komen. 

HYBRIDE (SAMEN)WERKEN

Maak de balans op voor een optimale integratie
tussen work/life

Wie de overgang naar het hybride werken succesvol wil maken, ondervindt heel wat uitdagingen. Naast de belangen van je organisatie heb je ook je individuele behoeften. Er is geen one-size-fits-all-plan. De aard van de job en de mensen die de job moeten uitvoeren zijn van groot belang in het uitrollen van een succesvol hybride plan. Het ontwerpen van een optimale hybride werkregeling die naadloos aansluit op je privéleven vraagt diepgaande reflectie, open communicatie, duidelijke verwachtingen, heldere afspraken (thuis en op het werk) en psychologische veiligheid. 

In deze sessie krijg je inzicht in wat jij nodig hebt om de beste versie van jezelf te kunnen zijn in een hybride context. Je krijgt concrete tips en tools voor een hybride werkplan op maat.

FOCUS @ HOME

Technieken om met meer focus thuis te werken

Vraag jij je soms ook af hoe je in deze bijzondere tijd met zoveel mogelijk voldoening je werkdag kan afsluiten? Cruciaal hierbij is het vermogen om ons te focussen, ondanks stoorzenders op de thuisvloer en het gebrek aan de normale werkroutine.

In dit webinar word je bewust van je breincapaciteit, leer je hoe je brein in ‘focusmodus’ brengt en ga je je prioriteiten onder de loep nemen. Je ontdekt hoe je je mentaal kan trainen om zowel diepe focus te ervaren als jezelf mentaal in de ‘offline modus’ te krijgen.

TAKE A BREAK TO ACCELERATE

Gezonde gewoontes om veerkracht en energie te vergroten

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan het belang van pauzes tijdens en na het werk. We weten dat onze prestatie op lange termijn afhankelijk is van de afwisseling tussen activatie en herstel.

Naar aanleiding van de pandemie en het thuiswerken, ervaren steeds meer mensen moeite met het balanceren van deze twee condities. De afgrenzing tussen werk en privé leven is vager geworden en moeilijker te onderscheiden. Mensen ervaren steeds meer vermoeidheid, stress en slaapklachten.

Tijdens deze sessie zoomen we in op de wetenschappelijke basis van prestatie en vermoeidheid. We verbinden deze kennis met de huidige symptomen en moeilijkheden omtrent het thuiswerken. Tenslotte geven we makkelijk toepasbare tips mee om een gezonde balans te bewaren tussen activatie en relaxatie, alsook enkele richtlijnen omtrent het toekomstig hybride werken.

ECHTHEID IS HET NIEUWE COOL

De kracht van (opr)echtheid voor diepere connecties

Hoe kan je, zelfs in tijden waar het hybride werken en remote teams de nieuwe status quo zijn, toch de connectie met je team bevorderen? Wat als de gekende paden, zoals een praatje maken aan de koffiemachine of even langslopen, niet meer kunnen? Dan gaan we op zoek naar nieuwe manieren om in te zetten op die verbinding met je teamleden.

In deze interactieve sessie zoomen we in op 4 thema’s, virtualiteit, connectie, kwetsbaarheid en authenticiteit. Via concrete handvaten wordt er verbinding gecreëerd met als direct resultaat een boost voor je werkgeluk! Verwacht een praktijkgerichte sessie met concrete no-nonsense tips waarmee je meteen aan de slag kan!

VAN MOEILIJK NAAR MOGELIJK

Op weg naar een groei mindset

Wat als je niet hoeft te wachten tot COVID-19 voorbij is en je nu al meer voldoening kunt ervaren in je werk en leven. Nieuwe gewoontes omarmen en volhouden. Geen crisis meer maar een transformatie.

Dit webinar helpt je om met een groeigerichte mindset naar uitdagingen te kijken. Het geeft je de navigatietools om je doelen bij te stellen op een manier die flexibel en waardengericht is. Het inspireert je om jouw inzichten van deze crisis naar waardevolle gewoontes voor de toekomst te vertalen. Daarnaast geeft het je concrete tools om ook vandaag al meer voldoening in je werk en leven te ervaren en de verbondenheid met jezelf en je collega’s te versterken. Het schept vertrouwen in jouw vermogen om te groeien in tijden van verandering.

SHUT YOUR EYES TO ENERGISE

Fris aan de slag door een goede nachtrust

In deze uitdagende tijd slapen mensen tot 30% minder goed omwille van nachtelijk piekeren. Dat betekent dat je medewerkers krijgt die niet met 100% energie de (werk)dag kunnen aanvatten. In deze webinar deelt slaapexpert Prof Erik Franck zijn kennis over kwaliteitsvolle slaap. Hij bespreekt de impact van ons gedrag overdag op onze slaap en deelt nuttige tips om (nog) beter te slapen. 

STRESS VERSLAAN

Omgaan met stress tijdens verandering

Onze wereld is de afgelopen maanden erg veranderd. Mensen ervaren meer dan gemiddeld stress in deze corona tijden. Vooral het onzekere tijdsframe alsook de stroom aan negatief nieuws zorgt ervoor dat zelfs de doorgaans meest nuchtere medewerker nu meer stress en angst ervaart. Maar ook op werkvlak zijn gevolgen observeerbaar: verminderde focus en concentratie, gedaalde prestaties, aanpassingsproblemen, spanning en stress, … 

In dit webinar gaan we in op wat signalen van stress en angst zijn en hoe we met deze onzekere tijden veerkrachtig kunnen omgaan. Verwacht hands-on voorbeelden en tips om je stress de baas te kunnen. Gevolg: je gaat zowel mentaal als fysiek gezonder door het leven, met als uiteindelijk resultaat een impact op je immuunsysteem! 

CHANGING HABITS

Op naar versie 2.0 van jezelf

Deze bijzondere tijd eist dat we onszelf heruitvinden. “Never waste a good crisis” en daarom gaan we aan de slag om een modus te vinden om wendbaar mee te surfen op de golven van verandering. Immers, mensen die zichzelf goed kunnen herprogrammeren naargelang veranderende omstandigheden zijn flexibeler, omarmen een uitdaging, ervaren meer zelfvertrouwen en minder stress dan diegene die moeite hebben om hun veilige cocon te verlaten. Tijdens deze webinar dagen we jou uit je comfortzone en creëren we een nieuwe en (nog) betere versie van jezelf. 

COMMUNICATE FROM HOME

Orde & balans in je digitaal communicatielandschap

Voor breinwerkers is het niet nieuw: we voelen de druk om permanent bereikbaar en beschikbaar te zijn via allerlei kanalen en verliezen onszelf in de reactiviteitsmodus en de digitale chaos. Het is voortdurend zoeken naar balans. En toch worden we nu meer dan ooit geconfronteerd met nieuwe manieren om ons werk te organiseren en om met elkaar te communiceren. Het is cruciaal om het overzicht te behouden en een aantal technieken hiervoor toe te passen. Verwacht een praktisch webinar voor meer orde en balans in telewerken en digitaal communiceren in het bijzonder. 

BOOST YOUR ENERGY

Meer energie, focus en vitaliteit

In tijden van corona is onze energiebalans meer dan ooit een prioriteit. Om veerkracht te ontwikkelen en sterker uit deze periode te komen, geeft Dominique graag tips & tricks rond mentale, emotionele en fysieke energie. Wil je efficiënter omgaan met je energie, focus en vitaliteit? Dan is deze webinar een echte opportuniteit! 

WAAROM DIVERSE TEAMS STERKER STAAN

De kracht van diversiteit in deze virtuele context

We zijn van vandaag op morgen overgeschakeld naar een nieuwe manier van samen-werken: werken op afstand. En deze manier van werken zal nog een tijd duren. Dit creëert automatisch een nieuwe team dynamiek, waar elk teamlid op zijn eigen manier mee omgaat. De diversiteit in het team wordt nog meer uitvergroot. Hierin ligt een nieuwe uitdaging voor de leider. Een team kan immers slechts optimaal functioneren wanneer de verschillen in voorkeursgedrag omgezet worden naar sterktes en complementariteit. In dit webinar bieden we een inzicht in de verschillende voorkeursgedragingen binnen diverse domeinen. Zoals bijvoorbeeld de manier van communiceren met anderen, omgang met onze beschikbare tijd en onze omgang met verantwoordelijkheid.  

WEBINARS VOOR JE LEIDINGGEVENDEN

Naar een nieuwe vorm van leiderschap

Deze tijden zijn extra uitdagend voor de leidinggevenden in je organisatie. Meer dan ooit zijn de people skills van leidinggevenden cruciaal. In een op maat webinar voor je leidinggevenden gaan we in op hoe zij teams op afstand kunnen aansturen. Enkele voorbeelden van onderwerpen die we en petit comité tijdens een webinar kunnen adresseren:

+ Mentaal kapitaal in je team versterken

+ Je team virtueel aansturen

+ Vertouwen ontwikkelen met je remote team

+ Feedback geven aan een remote team

+ Efficiënt van thuis uit werken

+ Efficiënt communiceren

+ Hoe kunnen we in deze Covid-19 periode werken aan een hechter team

+ Een oog hebben voor inclusie in deze Covid-19 periode

+ Blijven netwerken “van thuis uit”

FYSIEK STERK

Onze intense samenwerking met Energy Lab benadrukt dat zowel een gezonde geest als een gezond lichaam nodig zijn om optimaal te presteren. We zijn ervan overtuigd dat een holistische welzijnsaanpak elke organisatie optimaal versterkt in zijn menselijk kapitaal, zeker in deze tijden waar medewerkers bovenal aan huis gekluisterd zijn en een sterk immuunsysteem noodzakelijk zal zijn om terug te keren naar de werkvloer. In diverse webinars inspireren we je medewerkers om hun fysieke gezondheid op peil te houden.

Enkele mogelijkheden: 

Evy Gruyaert met yoga sessie 

Evi Van Acker: Food for energy

Paul Van Den Bosch: Waarom en hoe bewegen

Coaching

Wil je je leidinggevenden of medewerkers in deze corona tijd een extra hart onder de riem steken?
Onze coaches staan klaar om hen via de digitale weg te motiveren en adviseren. Bovendien koppelen zij intern naar jullie
de belangrijkste vaststellingen terug en zoeken zij samen naar concrete oplossingen. 

Medewerkers

We coachen je medewerkers om met de uitdagingen van deze tijd om te gaan. We reiken hen concrete handvatten aan en gaan na hoe zij gemotiveerd en betrokken kunnen blijven. Dit is ook zeker mogelijk voor medewerkers die op tijdelijke werkloosheid zijn geplaatst. 

Team

We staan je teams bij om bovenal een goede betrokkenheid met elkaar te behouden. Eventuele uitdagingen gaan we samen concreet aan en we creëren samen oplossingen die we ook virtueel kunnen toepassen. 

Leiderschap

We merken het dagelijks: leidinggevenden staan in deze corona tijd extra onder druk. We vormen voor hen een sparringspartner en gaan na hoe zij hun team veerkrachtig kunnen blijven aansturen. 

Bekijk hier ons #MEBETTER pakket van coachsessies & inspirerende content om zo maximale impact te bewerkstelligen

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23