De Mentale Reset ADD - Better Minds at Work Skip to main content

De Mentale Reset @ ADD

Hi,

2020 en 2021 vertegenwoordigden een van de grootste veerkrachtexperimenten in ons leven. Wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatie?
Wat als we onze gewoontes resetten, zodat we uitdagingen sterker kunnen aangaan dan ooit tevoren? Wat als we dit momentum nemen als een voorsprong voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

Met het programma De Mentale Reset willen wij, Better Minds at Work, jou ondersteunen bij het optimaliseren van de nieuwe manier van werken. We inspireren je om gezondere gewoontes van werk en leven aan te nemen, we nemen een diepe duik in hoe met focus te werken en we creëren inzichten in breinvriendelijk werken.

Met het nieuwste boek De Mentale Reset van CEO Elke Geraerts als rode draad doorheen dit programma ondersteunen we je om je voor te bereiden op de geweldige post-pandemische reset. Op deze pagina kan je heel het programma terugvinden gecombineerd met podcasts en inspirerende microlearnings die een duurzame impact zullen hebben op jouw nieuwe leven, waardoor je tegelijkertijd meer productiviteit en veerkracht krijgt.

Heel veel leerprezier toegewenst de komende tijd!

Van harte,
Team Better Minds at Work

Bonusmateriaal

KICK-OFF: DE MENTALE RESET

Hoe hybride werken en leven je veerkracht versterken

In deze kick-off nam Elke Geraerts je mee in hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen geven.

Klik hier om de presentatie te bekijken.

REWORK: HYBRIDE WERKEN

De toekomst van werk is hybride!

In deze sessie met Anneleen De Lille heb je inzicht gekregen in de cruciale drijfveren van productiviteit: energie, focus, coördinatie en samenwerking. Want wie de overgang naar het hybride werken succesvol wil maken, ondervindt heel wat uitdagingen. Naast de belangen van je organisatie heb je ook je individuele behoeften. Er is geen one-size-fits-all plan.

Een goede work-life-integratie begint bij zelfbewustzijn. Zeker wanneer je jouw collega’s minder ziet dan voorheen, kunnen ze minder snel jouw non-verbale signalen oppikken. Ze kunnen je er niet op attenderen dat het belangrijk is om meer aandacht aan je gezondheid, je gezin, je hobby’s te spenderen… We zijn meer op onszelf aangewezen om bewust om te gaan met onze tijd en aandacht. Daarom is het een goede gewoonte om wekelijks te reflecteren. Deze oefening kan je daarbij helpen.

Download hier de oefening

REWORK: FOCUS @ HOME

Focus Is the new IQ!

Wanneer we vanuit huis werken, gaan we er vaak van uit dat we ons kantoorleven gewoon kunnen copy-pasten naar ons thuisleven. Maar zo eenvoudig is het niet. Ons brein geraakt overbelast en we hebben downtime nodig. Hoe geef je je brein een pauze wanneer werkdagen vol zitten met online vergaderingen?
Tijdens deze sessie inspireerde Miet Leijssen je om je brein mentaal en fysiek in beweging te brengen. Je leerde technieken om meer focus te creëren en zo succesvoller te zijn in je werk.

Download hier de samenvatting van de 3 P'sVia deze link kan je jouw persoonlijke to-do-list downloaden

RETRUST: PODCAST

Vertrouwen in hybride context

Je hebt geen vertrouwen, je moet het verdienen. Dat is niet alleen een oude volkswijsheid, het is ook de conclusie van neurowetenschappelijk onderzoek naar vertrouwen. In deze podcast zie je hoe vertrouwen heel sterk verbonden is met ons beloningssysteem, hoe het groeit, krimpt en ervoor kan zorgen dat je bergen verzet. Zeker in een hybride context waarinvertrouwen centraal staat.

In deze zeer ervaringsgerichte podcast stel je jezelf in vraag. In hoeverre ben je authentiek? In hoeverre investeer je in je relatiemet jezelf, leid je je collega’s naar nauwere samenwerking en meer oprechte solidariteit? En vooral: wat kun je doen om dit te optimaliseren?

Beluister hier de podcast
Download hier de oefening

RECUPERATE: TAKE A BREAK TO ACCELERATE

Gezonde gewoontes om veerkracht en energie te vergroten

Naar aanleiding van de pandemie en het thuiswerken, ervaren steeds meer mensen moeite met het balanceren van deze twee condities. De afgrenzing tussen werk en privé leven is vager geworden en moeilijker te onderscheiden. Mensen ervaren steeds meer vermoeidheid, stress en slaapklachten.

Tijdens deze sessie zoomen we in op de wetenschappelijke basis van prestatie en vermoeidheid. We verbinden deze kennis met de huidige symptomen en moeilijkheden omtrent het thuiswerken. Tenslotte geven we makkelijk toepasbare tips mee om een gezonde balans te bewaren tussen activatie en relaxatie, alsook enkele richtlijnen omtrent het toekomstig hybride werken.

Download hier het stappenplanGa aan de slag met de tips rond ademhaling en start met een ademhalingsoefening (audio).

EXTRA MATERIAAL

Podcasts for curious minds

Ontdek in onze podcast inspirerende interviews, nieuwe inzichten en praktische tools. Want werken aan je mentaal kapitaal is een must om de toekomst sterker, succesvoller en gelukkiger tegemoet te gaan.

Versterk je mentale veerkracht
Weg van het piekeren met Filip Raes

Subscribe to our newsletter


Let's drink a coffee


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23