Microlearnings UWV - Better Minds at Work Skip to main content

Workshops Better Minds at Work @ UWV

Welkom op dit leerplatform! Better Minds at Work zal in het kader van het ‘Jaar van Kwaliteit’ bij UWV verschillende workshops organiseren om jou & je team te ondersteunen bij diverse uitdagingen en nieuwe manier van werken. We inspireren je om gezondere gewoontes van werk en leven aan te nemen, we nemen een diepe duik in hoe met focus te werken en we creëren inzichten in breinvriendelijk werken.

Op deze pagina kan je een video-samenvatting vinden van alle sessies. Daarnaast heb je toegang tot alle presentaties, verdiepende oefeningen en samenvattingen. Heel veel leerplezier en inspiratie toegewenst de komende tijd!

Van harte,
Team Better Minds at Work

Bonusmateriaal

FOCUS

Can we have your attention please?

Focus! Het is soms best moeilijk om maar één ding tegelijk te doen, nietwaar? Doe inspiratie op om je focus terug te vinden! Je zult begrijpen waarom wij, als mensen, verslaafd zijn aan multitasken en moeite hebben om ons te focussen. Je krijgt tips en trucs hoe je focus kunt bereiken, want het maakt je niet alleen rustiger, maar verhoogt ook je productiviteit.

Is het al zo laat?”, zeg je verbaasd. De kans is groot dat je net een moment van flow hebt ervaren: het gevoel dat je helemaal opgaat in een activiteit terwijl je alles om je heen vergeet. Volgens een studie zijn mensen die flow ervaren gelukkiger en gezonder. Hoewel er werk aan de winkel is, maakt ons verlangen naar voortdurende prikkels flow moeilijk te bereiken. Gelukkig kun je leren om je flow te trainen. Tijdens de workshop ontdek je hoe je dit kan trainer, hier kan je ook een samenvatting vinden.

Play Video

Bekijk deze aflevering over focus

Play Video

Bekijk deze aflevering over flow

Maak gebruik van onze olifanten-timerTrain jouw focus met deze tips en oefeningenVia deze link kan je jouw persoonlijke to-do-list downloadenDownload hier de samenvatting van de 3 P'sBekijk hier de slides

Minder werken, meer doen

Stel orde op zaken in je hoofd, je leven en je werk

Heb jij het gevoel dat je keihard werkt maar toch altijd achter de feiten aanholt? Wees gerust: dit is niet de zoveelste sessie over beter time management. Het zal je niet leren om nog flinker te zijn en nog meer werk gedaan te krijgen. Integendeel: het doel is door minder te werken meer te doen.

In deze workshop leer je hoe je de valkuilen van stress kunt herkennen zonder er zelf eerst in te tuimelen, krijg je concrete tools in handen om slechte gewoontes voorgoed overboord te gooien en leer je hoe je voortaan kunt focussen op de voor jou juiste dingen. Zo krijg je eindelijk de controle over je werk en je leven terug. Het resultaat? Minder stress, betere resultaten én meer werkplezier!

Opdracht: reflecteer aan de hand van de wieloefeningTeamopdrachtBekijk hier de slides

Van Moeilijk naar Mogelijk

Op weg naar een groei mindset

Hoe ontwikkel je een groei mindset en leer je kansen te zien in plaats van moeilijkheden? Deze workshop zal vertrouwen scheppen in het vermogen om te groeien in tijden van verandering en je zult staan popelen om nieuwe gewoonten te ontwikkelen om levenslang te leren. Het helpt je om met een groeigerichte mindset naar uitdagingen te kijken en geeft je de navigatietools om je doelen bij te stellen op een manier die flexibel en waardengericht is. Het inspireert je om jouw inzichten naar waardevolle gewoontes voor de toekomst te vertalen.

Heeft jouw groei mindset na deze workshop nog nood aan extra oefeningen? Je kan ze hieronder vinden.

Bekijk hier de slidesOPDRACHT: CIRKEL VAN IINVLOED EN BETROKKENHEIDOPDRACHT: MODEL VAN 3GOPDRACHT: 3 VRAGEN VOOR EEN GELUKKIGER LEVEN

Laat je inspireren door onze podcasts & blog

EXTRA MATERIAAL

Podcasts for curious minds

Ontdek in onze podcast inspirerende interviews, nieuwe inzichten en praktische tools. Want werken aan je mentaal kapitaal is een must om de toekomst sterker, succesvoller en gelukkiger tegemoet te gaan.

Versterk je mentale veerkracht
Weg van het piekeren met Filip Raes

Subscribe to our newsletter


Let's drink a coffee


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23