Focus - Better Minds at Work Skip to main content

Groeitraject Focus

Focus

Aandacht, aandacht! Het vermogen om geconcentreerd te blijven neemt af in deze online tijden. Goede prestaties haal je niet uit nog meer doen, maar door je energie te managen en te kiezen waarop je jouw aandacht wilt richten. Kortom, werken met focus! In Het jaar van Focus rollen we een aantal initiatieven uit om je medewerkers te doen kiezen voor meer focus. We zorgen ervoor dat er een ‘olifantencultuur’ ontstaat waar medewerkers respect hebben voor elkaars focus. We denken mee na hoe we je open landschapskantoren breinvriendelijk kunnen maken en hoe je ruimtes inricht om focus danwel creatieve brainstorms te stimuleren. Na dit jaar weet elke medewerker hoe zijn eigen focus te versterken, houdt elk team rekening met aandachtsmanagement en ontstaat er een organisatie die meer flow, energie en effectiviteit kent.

Boek dit groeitraject

Traject

1. Kick-off: Je focus of je leven: Hoe maak je jezelf Future-proof

In deze lezing staan we stil bij het belang van zelfmanagement in een wereld die er steeds meer op gericht lijkt ons brein lui en afhankelijk te maken. Een confronterende uiteenzetting die aanspoort tot een bewuste keuze voor focus. Een lezing die meteen de aftrap geeft van een boeiend Focus Traject!

2. Acties in de landschapskantoren

De olifanten duiken ineens overal op. Medewerkers worden van binnenuit gestimuleerd om hun eigen prioriteiten aan te geven en olifantentijd in te lassen.

3. Workshop Move Your Brain: Get Focused

Deze workshop leert je technieken aan om meer focus en energie te ervaren. Verwacht een makkelijk toe te passen breintraining waarmee je onmiddellijk eerste cruciale stappen zet naar meer focus.

4. Workshop Hunting elephants, chasing rabbits, eating frogs

We geven inzichten over je aandacht die een enorme impact hebben op hoe effectief je kan werken. We leren je om je prioriteiten voorrang te geven op momenten dat je aandacht optimaal is. Weg met time management, het draait nu om aandacht management!

5. Aandachtstraining

In deze aandachtstraining leer je op een andere manier om te gaan met piekeren, stress en negatieve gedachten. We helpen je om je focus te versterken.

6. Move Your Brain 2.0

In deze workshop leer je focustechnieken die topsporters en succesvolle zakenmensen dagelijks op zichzelf toepassen. Je zet verdere stappen in je breintraining. Je zoomt in op de gebieden die jouw focus verdienen en hoe je dit makkelijk in de praktijk kan brengen. Je ervaart een mentale en fysieke ‘refresh’.

Hoe anderen dit groeitraject ervaren

Het was echt nodig. Op de dag van vandaag vallen er veel mensen uit, maar hoe komt dat nu? Wat is er aan de hand? Dankzij Better Minds at Work ervaren wij bij SAP een praktische en pragmatische verandering op vlak van focus. We introduceerden de olifanten die gerelateerd zijn aan focus op onze werkvloer. En we merken zeken en vast verschil! Dankzij verschillende workshops kregen we veel hands on informatie, geen bla bla bla. Op die manier leerden we om je werk efficiënt te verdelen in aandachtspannen en kregen we begrip over hoe je het best gebruikt maakt van je focusmomenten en de werking van ons brein.

Tine VandenbreedenCOO SAP België & Luxemburg

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23